Έκθεση ζωγραφικής από τον Γεράσιμο Γαλιατσάτο

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος θα πραγματοποιήσει έκθεση ζωγραφικής στον χώρο Ακτίνα Gallery (Κωνσταντινουπόλεως 53) από τις 7 έως τις 28 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα έχει τίτλο Ρευστότητα ΙΙ και τα εγκαίνια της θα είναι διπλά, μιας και θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Ο ίδιος ο Πατρινός ζωγράφος θα βρίσκεται στα εγκαίνια, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συνομιλήσει μαζί του, τόσο για τα έργα όσο και για τη τέχνη γενικότερα. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία ιδέα από τους πίνακες του Γεράσιμου Γαλιατσάτου.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει την άποψη του πάνω στις δημιουργίες του, γράφοντας ένα μικρό σημείωμα το οποίο και το παραθέτουμε.

''Όλα είναι ρευστά, αλλάζουν, εξελίσσονται, φθείρονται. Με αφορμή την ρευστότητα των πραγμάτων και των καταστάσεων, χρησιμοποιώ το ρευστό χρώμα για να δημιουργήσω φόρμες και γραμμές οι οποίες θα δώσουν μορφή στο τελικό έργο. Νευρικές, γρήγορες, βίαιες γραμμές υγρού χρώματος, που υποδηλώνουν τον βιαστικό, βίαιο σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως το πέρασμα του χρόνου. Το τετράγωνο σχήμα του τελάρου υποδηλώνει την τετράγωνη, ψυχρή λογική, που πολλές φορές ο άνθρωπος ανακαλεί, όταν θέλει να δικαιολογήσει διάφορες καταστάσεις, οι οποίες τον φυλακίζουν και των εγκλωβίζουν. Η Ρευστότητα ΙΙ είναι η συνέχεια μιας σειράς έργων, που πραγματεύεται την θέση του ανθρώπου μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο. Κανόνες, προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, για να καλύψει αδυναμίες, ενοχικά σύνδρομα, σεξουαλική καταπίεση. Αλλά και, για να δημιουργήσει ένα πλαίσιο εκλογικευμένης παράνοιας, που θα μπορεί να εξουσιάζει και να ελέγχει τις συμπεριφορές των άλλων. Όλα είναι ρευστά, αλλάζουν, εξελίσσονται, φθείρονται. Ακόμα και οι άνθρωποι κινούνται, σαν ρευστά, μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες, που οι ίδιοι, ή άλλοι επέλεξαν γι αυτούς, για να αναπτυχθούν και να φθαρούν.''

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon