Bonne Idee #09: Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκοκο

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Υπάρχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στις λαϊκές αγορές. Αρώματα, χρώματα, φωνές και σκερτσόζικα πειράγματα μεταξύ των μανάβηδων. Σκηνές βγαλμένες από άλλες εποχές, όχι όμως και ξεπερασμένες. Κάθε σωστή νοικοκυρά, υπερκινητική γιαγιά, fitness τύποι που προτιμούν φρέσκα λαχανικά και φρούτα θα βρίσκονται εκεί. Μεταξύ μας, περπατώντας στους «διαδρόμους» της, μπορείς να συμπεράνεις σε τι εποχή βρισκόμαστε με μαθηματική ακρίβεια. Ας πούμε ότι βλέπεις παντού φράουλες και κεράσια; Είναι Μάιος. βερύκοκα και ροδάκινα; Ιούλιος. Ζουμερά καρπούζια όλο τον Αύγουστο, πράσα όλο τον χειμώνα , αγκινάρες τον Μάρτιο και τον Μάιο  και πάει λέγοντας….

Εχθές λοιπόν, όλοι σχεδόν οι πάγκοι είχαν μικρούς λοφίσκους με κεράσια και τα κλασικά μπλε κεσεδάκια με φράουλες. Ειδικά τα κεράσια έχουν πολύ μικρή περίοδο  «κυκλοφορίας» και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτώ! Ένα σωρό ιδέες σφηνώθηκαν στο κεφάλι μου και σας τις παραθέτω:

Εκτός από το πασίγνωστο κινηματογραφικό άσμα «χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκοκο, ρίκο ρίκο ρικοκό ….», τα στολίζουμε στη φρουτιέρα μας και χρωματίζουμε την κουζίνα μας, τα ζωγραφίζουμε σε καπέλο φωτιστικού και δημιουργούμε το δικό μας πορτατίφ αλλά και για τον απογευματινό μας καφέ φτιάχνουμε ένα ωραιότατο κέικ με κεράσια και φουντούκια!

Τα κεράσια τα διατηρούμε στη φρουτιέρα χωρίς να τα  έχουμε πλύνει πρωτύτερα, γιατί χαλάνε. Επομένως, κάθε φορά που θέλουμε να μασουλήσουμε μερικά τα πλένουμε επι τόπου.

Με χρώματα για ύφασμα (τα βρίσκουμε στα είδη για χόμπι), ζωγραφίζουμε τα κεράσια, ένα σχέδιο απλό. Το κόκκινο μέρος είναι σαν ένα μήλο συμπιεσμένο και το πράσινο μέρος ένα ανάποδο V. Τα καπέλα για φωτιστικά θα τα ανακαλύψουμε στα  Jumbo, σε πολύ χαμηλές τιμές και σε 2 ή 3 βασικά μεγέθη. Αφού το ζωγραφίσουμε, το βιδώνουμε στη βάση του φωτιστικού μας και έτοιμο! Μερικά φωτιστικά είναι τόσο βαρετά που με μια απλή αλλαγή στο καπέλο τους, έχουμε ένα εντελώς  καινούργιο διακοσμητικό αντικείμενο!

Τέλος η συνταγή για το κέικ έχει ως εξής: 4 αυγά, 1 ½ κούπα ζάχαρη , ¾  της κούπας γάλα φρέσκο , 1 βιτάμ λιωμένο, σχεδόν 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει, ξύσμα από 1 λεμόνι, 2 κ. σούπας κακάο, 3 κ. σούπας γάλα, 1 βανίλια, 50γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο και καβουρντισμένο, 250γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι και περασμένα από λίγο αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα αρκετά, ρίχνουμε μετά σταδιακά  τη  βανίλια, το βιτάμ, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα (κρύο) και το αλεύρι. Ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ και δημιουργούμε μια ζύμη σφιχτή (να γυρίζουν οι αναδευτήρες του μίξερ!). Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ, αδειάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε λίγη στην άκρη, για να την ανακατέψουμε με το κακάο και τις κουταλιές με το γάλα. Περιχύνουμε τη σοκολατένια ζύμη και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε με απλές κινήσεις. Τέλος προσθέτουμε τα αλευρωμένα κεράσια και τα φουντούκια χωρίς ανακάτεμα! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια 1 ώρα.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ιδέες!!!

Μυρτώ Σιλιντζίρη ([email protected])

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon