Η Συλλογή Έργων Τέχνης του David Bowie τίθεται προς πώληση

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Το 2016 στιγματίστηκε από την απώλεια του David Bowie, αλλά και μετά θάνατον ο Λεπτός Λευκός Δούκας δεν σταματάει να μας απασχολεί συχνά πυκνά, με διάφορα θέματα που αφορούν την καλλιτεχνική του κληρονομιά. Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε για την επιστροφή του "The Man Who Fell To Earth" στους κινηματογράφους, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Ο David Bowie είχε πάντα πολλές πτυχές, όντας περισσότερο μια περσόνα που επηρέασε την ποπ κουλτούρα πέρα από την μουσική. Στο αφιέρωμα μας μετά τον θάνατο του, ο συντάκης σημείωνε χαρακτηριστικά: "Υπήρξε μοναδικός τραγουδιστής και performer, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός δίσκων, ζωγράφος, ηθοποιός".

Σήμερα τα νέα αφορούσαν την αγάπη του στα εικαστικά και την μεγάλη συλλογή έργων τέχνης που είχε στην κατοχή του. Η συλλογή θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στο κοινό, τον προσεχή Νοέμβριο, στις New Bond Street galleries στο Λονδίνο. Η έκθεση θα διαρκέσει από 1η έως 10 Νοεμβρίου, ενώ στην συνέχεια τα 267 κομμάτια της συλλογής θα τεθούν προς πώληση. Μέσα σε αυτά βρίσκονται έργα των Jean-Michel Basquiat, Frank Auerbach, Marcel Duchamp, Henry Moore, Graham Sutherland και Damien Hirst. Αναμένεται να αποφέρει τουλάχιστον 13 εκατομμύρια δολλάρια για την οικογένεια του Bowie.

Ένα μικρό preview από το twitter του BBC:

Φωτογραφίες του με έργα τέχνης:

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon