The Black Angels + A Victim Of Society live @ Fuzz Club Athens 4/12

Εικόνα Mimis Plessas

Το να πηγαίνεις στο Fuzz για να δεις ζωντανά τους Black Angels μαζί με τους δικούς μας A Victim Of Society να τους ανοίγουν, αποτελεί στο δικό μου μυαλό ιδανικό συνδυασμό. Και φυσικά κανένας από τους δύο δεν χάλασε αυτό που είχα στο μυαλό μου. 

Ξεκινώντας από τους A Victim Of Society, που άνοιξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βραδιά, άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια από τις καλύτερες ανερχόμενες ελληνικές μπάντες. Και κατά την γνώμη μου από τις πιο ειλικρινείς. Pure lo-fi, γκαζωμένο και φασαριόζικο ψυχεδελικό ροκ. Χωρίς φανφάρες, με μια λιτή και αποστασιοποιημένη στάση που ταιριάζει και στην μουσική τους (θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Brian Jonestown Massacre ιδιαίτερα ομιλητικό;) οι A Victim Of Society δυνάμωσαν τους ενισχυτές τους, παραμόρφωσαν τις κιθάρες τους, ηλέκτρισαν την ατμόσφαιρα του γεμάτου Fuzz και μας ζέσταναν εν όψει Black Angels. Kοινώς για εμάς που περιμέναμε από τους Τεξανούς ένα από τα καλύτερα live της χρονιάς, οι A Victim Of Society αποτελούσαν την καλύτερη επιλογή. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειάενώ ψηφίζουμε να βρεθούν και στο πλευρό των Crystal Stilts στις 8 Μαρτίου στο Gagarin.

Πάμε στο main act της βραδιάς:
Λίγα λεπτά μετά τις 22:30 ένα εντυπωσιακό vertigo προβάλεται πίσω από την σκηνή και από τα ηχεία ακούγονται οι καταιγιστικές μπασογραμμές από το "One Of These Days" των Pink Floyd.

 

Επιβλητικός τρόπος να ξεκινήσεις ένα live αλλά οι Black Angels φρόντισαν στην συνέχεια να είναι το ίδιο επιβλητικοί και να αποδείξουν ότι αποτελούν άξια τέκνα του Syd Barett. Και των 13th Floor Elevators και των Velvet Underground και του μεταγενέστερου - αλλά τεράστια επιρροή για την νέο-ψυχεδέλεια - Brian Jonestown Massacre. Οι Τεξανοί ξεδίπλωσαν τις αρετές των στουντιακών ηχογραφήσεων σε ένα massive, ογκώδες ψυχεδελικό live που μας πήρε το κεφάλι. Και πολύ καλά έκανε γιατί αυτό ακρίβως περιμέναμε από αυτούς. Για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, η μάλλον κορυφαία νεο-ψυχεδελική μπάντα αυτήν την στιγμή, μας δημιούργησε ψυχο-πνευματική ένταση, μας υποχρέωσε να είμαστε βραχνιασμένοι μετά και μας ανάγκασε να χαθούμε σε ένα υπέροχα βρώμικο ψυχεδελικό κόσμο, που είχε και οπτική διάσταση με τα εξαιρετικά visuals (που παρ' όλα αυτά δεν σε αποσπούσαν παραπάνω από όσο πρέπει). Αν και αρκετή ώρα η συναυλία δεν έκανε κάποια κοιλιά. Αν πάντως έπρεπε να επιλέξω κάποιες στιγμές αυτές θα ήταν τα "Bad Vibrations", "Don’t Play With Guns", "Υου On The Run", "Haunting at 1300 McKinley", "Telephone" και τα 2 τελευταία του ανκόρ "Manipulation" και "Black Isn't Black" που κατέληξε σε ένα λευκό θόρυβο, συνοδεία έντονου στρόμπο φωτισμού για να μας αποτελειώσει.

Οι Black Angels είναι μια από τις καλύτερες psych-rock μπάντες της εποχής μας, στο απώγειο (μέχρι στιγμής) της καριέρας τους και το απέδειξαν ξεκάθαρα και στο live. Μερικοί ίσως ξενερώνουν με το hype που έγινε γύρω από το όνομα τους, αλλά αφήνωντας το αυτό κατά μέρους, είναι μπαντάρα και κάνει εκρηκτικά live.

Όσον αφορά στα της διοργάνωσης, ο κόσμος σίγουρα δεν ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια (άρα όντως δεν υπήρχαν υπεράριθμοι όπως σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί μόνο να θυμηθώ την κατάσταση πέρισυ το καλοκαίρι στο Λυκαβηττό στον Morrissey) και η κατάσταση ακόμα και μπροστά ήταν μεν σχετικά πιεσμένη αλλά αξιοπρεπής. Αξιοπρεπής και ο εξαερισμός και αναπνέαμε φυσιολογικά και δεν κοντέψαμε να σκάσουμε σαν τα ποντίκια. Εξαιρετικός επίσης και ο ήχος. Άρτια διοργάνωση χωρίς φυσικά να γνωρίζω αν έτσι γίνεται γενικά στο Fuzz γιατί δεν έχω βρεθεί και συχνά εκεί για συναυλίες.

Setlist:
Intro
(One Of These Days - Pink Floyd)
The Sniper at the Gates of Heaven
Broken Soldier
The First Vietnamese War
Yellow Elevator #2
Evil Things
Mission District
Science Killer
Entrance Song
Don't Play with Guns
I Hear Colors (Chromaesthesia)
Indigo Meadow
You on the Run
Haunting at 1300 McKinley
Telephone
Bad Vibrations
Young Men Dead

Encore:
Black Grease
Manipulation
Black Isn't Black 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon