Προβολή: «Περσόνα» (Persona, 1966) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν [Full Movie & Greek Subs]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Για την ταινία της Κυριακής στο PressPop.Tv διαλέγουμε και προβάλουμε μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ο Σουηδός σκηνοθέτης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους του παγκόσμιου σινεμά, με μια φιλμογραφία που επηρέασε όσο λίγες τα κινηματογραφικά ρεύματα και θεωρείται στο σύνολο της αριστουργηματική. Η «Περσόνα» του 1966 αποτελεί μια καλή εισαγωγή στο έργο του:

 

Υπόθεση:

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Βόγκλερ παντρεμένη και με ένα μικρό γιο καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης της Ηλέκτρας. Στη συνέχεια καταφεύγει στη σιωπή και την απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Η νοσοκόμα που την περιποιείται, η Άλμα, τη συνοδεύει στο παραθαλάσσιο σπίτι της γιατρού της, για να βελτιωθούν οι συνθήκες ανάρρωσης της. Παρότι εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες μια περίεργη όσμωση θα δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

ΠΕΡΣΟΝΑ - «PERSONA» Σουηδία- 1966 – Ασπρόμαυρη - (85΄)

Σκηνοθεσία , παραγωγή, σενάριο: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Φωτογραφία: Σβεν Νύκβιστ
Μουσική: Λαρς Γιόχαν Βέρλε
Μοντάζ: Ούλα Ρίγκε
Ήχος: Λέναρντ Ένγκχολμ
Κοστούμια: Μάγκο
Μακιγιάζ: Τίνα Γιόχανσον
Πρωταγωνιστούν: Μπίμπι Άντερσον, Λιβ Ούλμαν, Μαργκαρέτα Κρουκ, Γιόργκεν Λίντστρομ, Γκούναρ Μπιόρνστραντ

Imdb // Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Wiki

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon