Κινηματογραφική Λέσχη: Η ταινία της εβδομάδας - Χιονάτη (Blancanieves) 2012

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Από την psy-pop

 

Χιονάτη (Blancanieves) 2012

 

Δευτέρα και για μια ακόμα φορά  βρέθηκα στη Veso για την προβολή της ταινίας «Χιονάτη» του Π. Μπέργκερ.  Η αίθουσα από πολύ νωρίς κατάμεστη μιας και η ταινία ήδη έχει αποκτήσει φήμη, αν και με λιγότερες διακρίσεις από την προηγούμενη.  Σενάριο:  Στη Σεβίλλη του ‘20  εξελίσσεται σε ασπρόμαυρο φόντο η ιστορία της Χιονάτης και των 7 νάνων ζογκλέρ –ταυρομάχων. Συμπέρασμα:  Άμα είσαι γεννημένος για αυτό που κάνεις ( βλέπε Μπέργκερ) τα λόγια είναι περιττά- κυριολεκτικά και μεταφορικά…   

Κάτι το ασπρόμαυρο, κάτι η μουσική επένδυση η ταινία σε καθηλώνει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Δράμα, λυρισμός, gothic ατμόσφαιρα και κωμικές καταστάσεις αποτελούν τα συστατικά του ανεπανάληπτου βωβού και μεγάλου μήκους φιλμ.

Η ταινία ήταν 104΄ αλλά καθόλου δεν φάνηκαν στο πέρασμα τους μιας και σε όλη τη διάρκεια προσφέρει ποικιλία συναισθημάτων στο θεατή. Το τέλος της ταινίας  ήταν ότι καλύτερο έχω δει εδώ και χρόνια. Δείτε τη ανεπιφύλακτα.


Imdb Info

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon