"Το νέο Νέο Κύμα": Μια συλλογή της Veego Records για τον Αυτισμό

Μια συλλογή της Veego Records για τον Αυτισμό:

Το «νέο Νέο Κύμα», είναι ίσως ο δίσκος που, ως Veego Records, μας κάνει πιο περήφανους από οτιδήποτε έχουμε κυκλοφορήσει έως σήμερα. Είναι μια συλλογή, εμπνευσμένη αλλά, και αφιερωμένη, στους μικρούς και μεγαλύτερους ήρωες που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και τις οικογένειες τους.

Ο αυτισμός είναι η συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε γνωρίζουμε τι τον προκαλεί. Δεν είναι ιάσιμος , ούτε ανιχνεύεται με προγεννητικό έλεγχο. Κάθε αυτιστικό άτομο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του δυσκολίες. Κάποια άτομα μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικά και να εξελιχθούν σε αυτόνομους ενήλικες και κάποια, μη λειτουργικά, με ισόβια ανάγκη υποστήριξης. Κάποια, ίσως να είναι εξαιρετικά χαρισματικά σε ορισμένους τομείς και να διαπρέψουν, και κάποια μπορεί να μη μιλήσουν ποτέ. Γι’ αυτό άλλωστε ο αυτισμός είναι φάσμα.

Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι όλα τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όπως και οι οικογένειες τους,  θα βρεθούν στη ζωή τους αντιμέτωποι με την προκατάληψη, την άγνοια, την αμάθεια και τον αποκλεισμό.

Το «νέο Νέο Κύμα» κυκλοφορεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτά τα ιδιαίτερα άτομα. Να παρακινήσει τον καθένα που θα κρατήσει στα χέρια του αυτό το δίσκο να ενημερωθεί και να ανοίξει την αγκαλιά του.

Όλοι οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στο δίσκο, μας χάρισαν με χαρά τα τραγούδια τους, για το σκοπό αυτό. Είναι 23 τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακές πλατφόρμες. Τους ευχαριστούμε ολους ιδιαίτερα για την συμπαράστασή τους.

Ο τίτλος του δίσκου πιστεύουμε ότι εκφράζει απόλυτα τη μουσική που αντιπροσωπεύει αυτή η  νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών, που εκτός από τη συνάντησή τους στο δίσκο, αποτελούν μια μουσική σκηνή που φέρνει την αλλαγή στα μουσικά πραγματα.

Το εξώφυλλο του δίσκου και το artwork έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Γιώργος Μαραζιώτης.

Ο δίσκος κόπηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και κυκλοφορεί σε 1000 βινύλια.

Όλα τα έσοδα του δίσκου θα διατεθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν, εκπαιδεύουν, υποστηρίζουν και απασχολούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Όπως γράφει για το εξώφυλλο του δίσκου η παιδίατρος – αναπτυξιακή παιδίατρος, Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου : «Οι κοινωνίες ωριμάζουν όταν συμπεριλαμβάνουν αντί να αποκλείουν την διαφορετικότητα. Γιατί ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή του όμως είναι.»

Tracklist

ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ - ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & Β-MOVIES
ΚΑΝΕΝΑΣ - ΛΟΥΝΤΕΜΗ ΜΟΥΡ
Ο ΝΙΚΟΛΑΣ - ΠΑΙΔΙ ΤΡΑΥΜΑ
ΤΟ ΦΥΤΟ - ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΡΙΧΡΩΜΗ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΝΗΣΙ – LIBYS
YATOSAKE (Brigiol 2.0) - TURBOFLOW 3000
ΑΓΙΟΣ – ΛΕΠΥΡ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ - BILLY KARK
ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ – CAPETTE
ΠΛΑΣΤΙΚΟ - EDDIE DARK
ΣΑΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ - DRAMACHINE
ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΛΕΞ
TALISMAN - SCI-FI RIVER
ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ - SOPHIE LIES
ΑΓΚΑΛΙΑ - NALYSSA GREEN
ΨΗΛΑ - OMNIAH
PARAMERA - BHUKHURAH
ΕΓΩ Σ'ΑΓΑΠΗΣΑ ΕΔΩ – MELENTINI
ΤΟΥΒΛΑ - MAZOHA
CONCRETE PILLOW - PAN PAN
COSMOPOLITICS - LUMIERE
ΛΕΟΠΑΡ ΓΑΤΕΣ (ft. Nalyssa Green) - ΟΛΙΝΑ
ΘΕΛΩ (ft. Joy)- THE BOY

Η συλλογή κυκλοφορεί στις 12/12/2023 και μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια μας αγοράζοντας την σε βινύλιο ή ψηφιακά από το site μας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon