"Neo-Athenian Escapism": Το νέο κομμάτι του Monsieur Nonsense

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τον Monsieur Nonsense a.k.a. "Ω" ενδεχομένως να τον γνωρίζετε από την κιθαριστική του (και όχι μόνο) δουλειά σε αναγνωρισμένες αναλαμπές του Αθηναϊκού μεταλλικού underground - πιο συγκεκριμένα από την υπερβατική δυσαρμονία των Once Them Edens και τον γοτθικό ρομαντισμό των RandomWalk. Σίγουρα έχετε έρθει σε επαφή με την μουσική του συνεισφορά στα πρωτευουσιάνικα δρώμενα μέσω της συμμετοχής του στην εστέτ χαβαλετζίδικη power metal/hip-hop κολεκτίβα ονόματι Sonata Antartika

[Το hyperlink στο όνομα της μπάντας το επισύναψα για κάθε περίπτωση: α) «δεν τους ξέρεις», επομένως ευθύς αμέσως κάνεις φροντιστήριο στον εαυτό σου,  β) «τους ξέρεις», αλλά ποτέ δεν είναι κακή στιγμή για μια μικρή επανάληψη στα ωραία πράγματα της ζωής.]

Η ιστορία έχει δείξει ότι οπουδήποτε κατείχε πλειοψηφικό πακέτο στον καλλιτεχνικό έλεγχο δυσκόλευε ολίγον τι απαίδευτα και μη αυτιά, απαιτώντας μια κάποια εγκεφαλική λειτουργία για να δεχθείς ορθώς το προς παρουσίαση πόνημα, πολλώ δε μάλλον αφ' ης στιγμής ανήκουν στο σκληρό, ακραίο ήχο. Το καινούριο του κομμάτι είναι μια ατμοσφαιρική, ενδοσκοπική προσέγγιση trip rock ηχοχρωμάτων που φέρνει κατά νου την αντίστοιχη δουλειά του Chino Moreno - είτε με τους Deftones ή με κάποιο side project όπως οι Crosses. Κατ' επέκταση βάζεις στο συνειρμικό σου μπλέντερ και τον Greg Puciato με τους Black Queen - με περισσότερη κιθάρα. Η κιθάρα πρωταγωνιστεί, αφήνει τις φράσεις της να εκτυλιχθούν απρόσκοπτα συνοδεία ρυθμικών ηλεκτρονικών παρεμβάσεων ενώ τα φωνητικά και τον στίχο αναλαμβάνει το βασικό alumnus των προαναφερθέντων Σίγμα Άλφα, Alex Argy. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία στο οπτικό κομμάτι που καθιερώνει την αμετανόητα αστική αισθητική του εν λόγω, με την απλότητά του να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη φειδώ του ηχητικού προϊόντος. Μια φειδώ που τρύπωσε άμεσα στο κεφάλι μου, δήλωση που καλείται να αποτελέσει έναυσμα για τον Κύριο Νόνσενς να μας προσφέρει ανάλογο υλικό στο μέλλον.

Credits:

Composition, Guitars: Monsieur Nonsense
Vocals, Lyrics: Alex Argy
Bass: Gtr Kostas


Choreography/Performance: Ellie Stavropoulou 
Directed by Christina Pasiou

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon