Underground Diamonds:: March - April 2020

Το δεύτερο δίμηνο του 20' (Μάρτιος - Απρίλιος) είναι αρκετά πιο ενθαρρυντικό από το αντίστοιχο πρώτο όσον αφορά τις μουσικές κυκλοφορίες. Matt Elliot, Morrissey, The Strokes, Baxter Dury κυκλοφόρησαν τις δουλειές τους σε αυτό το διάστημα και ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, ενώ στις εγχώριες ξεχώρισε αυτή των The Bonnie Nettles. Πάμε όμως να δούμε και κάποιες πιο άγνωστες κυκλοφορίες που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

1. THE WANTS - CONTAINER

Αν αγαπάς την μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης τότε θα αγαπήσεις και τους The Wants. Συγκροτήματα όπως οι The Rapture, Lcd Soundsystem & Interpol, ήδη έχουν αρχίσει να ασκούν επιρροή στα μεταγενέστερα Νεοϋορκέζικα (και όχι μόνο) γκρουπ. Ε ας βάλουμε στα παραπάνω ολίγον από Talking Heads και το αποτέλεσμα είναι γοητευτικό, παρόλο τα δύο instrumental γεμίσματα στο δίσκο. 


2. LEWSBERG - IN THE HOUSE

Δυστυχώς οι Velvet Underground έλαβαν ετεροχρονισμένα την αναγνώριση και την καθολική αποδοχή, παρόλο που το ντεμπούτο τους θεωρείται και θα θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους δίσκους που βγήκαν ποτέ. Οι Ολλανδοί Lewsberg πραγματικά γράφουν και ηχογραφούν ένα δίσκο του 1967 αλλά το παρουσιάζουν μισό και βάλε αιώνα μετά..Έτσι και αλλιώς στην παρούσα φάση λίγοι θα τους πάρουν χαμπάρι, οπότε δεν θα κατηγορηθούν ότι αντιγράφουν (ή θυμίζουν) ξεδιάντροπα..Αντιγραφή είπαμε??Μα ποια αντιγραφή?Ας απολαύσουμε το δίσκο και βρίσκουμε το χρόνο για κουβέντα περί αντιγραφής...


3. SPECTRES - NOSTALGIA

Τέταρτος δίσκος για τους Καναδούς Spectres, οι οποίοι συνεχίζουν να παίζουν μπάλα στην underground σκηνή μη μπορώντας να κάνουν το πρώτο βήμα σε μεγαλύτερο κοινό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και το Nostalgia είναι αρκετά αξιόλογο και πιθανώς ο καλύτερος  τους μέχρι στιγμής. Πηγή έμπνευσης των Spectres, είναι γκρουπ όπως οι πρώιμοι New Order αλλά κυρίως οι The Chameleons, ίσως για αυτό έδωσαν το συγκεκριμένο όνομα στο δίσκο. ''Share my nostalgia with you...Tomorrow I remember yesterday.. τραγουδούσαν οι The Chameleons στο Nostalgia πριν από 35 χρόνια...


4. FLAT WORMS - ANTARCTICA

Έχοντας τον Steve Albini πίσω από τις κονσόλες και τη βοήθεια του Ty Segall, δύσκολα ο δίσκος αυτός δεν θα βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Will Ivy έχει στο πλευρό του τον ντράμερ του Kevin Morby και το μπασίστα του Ty Segall. Άρα μουσικά το συγκρότημα έχει πολύ καλή μουσική βάση για κάτι παραπάνω από καλό και όντως τα καταφέρνει. Και επειδή οι Flat Worms κινούνται μεταξύ του Punk Rock με ολίγον Garage και Post Punk τότε είναι σίγουρο ότι θα είναι και αρκετά πολιτικοποιημένοι. Έτσι λοιπόν ο κοφτερός τους ήχος έχει και κοφτερούς στίχους όπως στο 'The mine', όπου χρονολογούν μια σκόπιμη περιβαλλοντική καταστροφή. Τελικά για τους Flat Worms είτε κινούνται στην ερημική ήπειρο της Ανταρκτικής είτε στο χάος της σύγχρονης κοινωνίας είναι ένα και το αυτό.


5. LOVEBLIND - SLEEPING VISIONS

Το 2003, οι Postal Service έβγαλαν το μοναδικό τους δίσκο με ένα πραγματικά μοναδικό τρόπο. Τα δύο μέλη του γκρουπ έστελναν εναλλάξ μέσω ταχυδρομείου υλικό και ηχογραφήσεις  για το εξαιρετικό τους άλμπουμ με τίτλο Give Up. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα και ενώ η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα μπροστά οι Loveblind κάνουν ακριβώς το ίδιο μόνο που δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στο ταχυδρομείο. Μέσω skype,facebook & mail όλα γίνονται πιο εύκολα,γρήγορα και απλά. Δύο μέλη από Γερμανία και τρία από Αμερική συνθέτουν τους Loveblind που έχουν δημιουργήσει έναν εξαιρετικό dream pop δίσκο μπολιάζοντας τον, με ευφυέστατες μελωδίες από drum machines και shoegaze κιθάρες.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

Διαβάστε Επίσης:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon