Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Lung Fanzine

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ανακοινώθηκε από την ομάδα του Lung Fanzine η κυκλοφορία του τέταρτου τεύχους:

Ένα χρόνο από την εκκίνηση του εγχειρήματος του έντυπου μουσικού φανζίν Lung και δέκα μήνες μετά την κυκλοφορία τού πρώτου του τεύχους, είναι αληθινά ελπιδοφόρο που τόσο οι εκδόσεις του, όσο και οι γενικότερες δράσεις της ομάδας ανθρώπων που του δίνει υπόσταση, αγκαλιάστηκαν και τονώθηκαν από ετερόκλητο κοινό. Στη «μεγαλύτερη εικόνα» της δραστηριότητάς του, ξεχωρίζουν αναμφίβολα τα δύο μουσικά φεστιβάλ που αυτόνομα διοργάνωσε, με καλλιτέχνες όπως οι Bokomolech, Sigmatropic, Γεώργιος Καραμανωλάκης, Adolf Plays the Jazz, -̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶, Tasos Sagris and Whodoes κ.α., και στα οποία παρευρέθηκαν συνολικά πάνω από 700 άτομα.

Σειρά παίρνει το τέταρτο τεύχος, που βρίσκεται εκεί έξω από το Σάββατο 19 Οκτωβριού. Σε αυτή την έκδοση συναντά κανείς -όπως συνηθίζεται για το παρόν έντυπο- μια ποικιλομορφία και μια πολυσυλλεκτικότητα σε θέματα γύρω από τον ήχο του σήμερα (κυρίως), αλλά και του χθες. Στο επίκεντρο τοποθετείται ένα εκτενές αφιέρωμα στο σύγχρονο Ambient (ηχο)τοπίο -με αναφορά και σε καίρια ονόματα του παρελθόντος-, με τις εξελίξεις και τους καθοριστικούς εκπροσώπους της εν λόγω μουσικής αντίληψης στις τελευταίες δύο δεκαετίες, δηλαδή στα ’00s και τα ’10s, να απλώνονται σε δέκα σελίδες. Από την drone πλευρά των Tim Hecker και William Basinski στην μοντέρνα κλασσική αισθητική με ηλεκτρονικές παρεμβολές των Rafael Anton Irisarri, Bersarin Quartett και Nils Frahm, κι από το ρετροφουτουριστικό σύμπαν του Jon Brooks/Advisory Circle, στις κόψε-ράψε τεχνικές του Caretaker και τη μυστηριώδη σκοτεινιά του Haxan Cloak.

Τις υπόλοιπες σελίδες του Lung #4, καταλαμβάνουν μια ευρυγώνια ματιά στο έργο της Chelsea Wolfe, συνεντεύξεις-αναλύσεις πάνω στους Bokomolech -με προακρόαση του νέου τους EP-, Motorpsycho, Ασκληπιό Ζαμπέτα (για τη στήλη Local Lung in Rewind), καθώς και ολοσέλιδα θέματα που άπτονται των πρόσφατων τεκταινομένων στο μουσικό σκηνικό διεθνώς, όπως αυτά που αφορούν τους Vanishing Twin, Fire! Orchestra, black midi, Murder Capital, Tropical Fuck Storm, Claypool London Delirium, Flying Lotus, Hildur Guðnadóttir (Chernobyl OST), Anatolian Weapons, Σείριο Σαββαΐδη, Drab Majesty, Vagina Lips, Mazoha, αλλά και εκείνα που αναφέρονται σε διαχρονικές αξίες, όπως οι Michael Gira, David Sylvian, Magma, Thom Yorke, Normil Hawaiians, Bill Calahan, Sebadoh.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει κι η δισκογραφική επαναδραστηριοποίηση των Tool, με όχι μόνο μία, αλλά τρεις αλλιώτικες μεταξύ τους απόψεις να κατατίθενται σε σχέση με το άλμπουμ Fear Inoculum. Στην εξερευνητική διάθεση της στήλης City Ghetto Land, οφείλεται ένα πανόραμα ταινιών και ντοκιμαντέρ γύρω από την jazz, από το 1927 μέχρι και τις μέρες μας.

Όπως συνέβη με το δεύτερο και το τρίτο τεύχος του Lung, έτσι κι ο διάδοχός τους συνοδεύεται από μια cd-συλλογή με τίτλο Sideways. Πρόκειται για μια σειρά συνθέσεων από σημαντικούς δημιουργούς και σχήματα της τελευταίας δεκαετίας, από τους Motorspycho και τους Atlanter εκ Νορβηγίας, έως τους Αμερικανούς The Men, Charalambides και Patio, κι από τους Βρετανούς Modern Nature και τους Ρώσους Fogh Depot -με τη λυρική σφραγίδα της Denovali Records, μέχρι τους εγχώριους Bokomolech, The Man From Managra, Vagina Lips, Anatolian Weapons, Σείριο Σαββαΐδη, The Man & His Failures, καθώς και τους Μεξικανούς Expoded View της Sacred Bones και τους πολυπολιτισμικούς Bellini.

Ραντεβού στα δισκάδικα, κι ακόμη παραπέρα.

Τα δυο εξώφυλλα του νέου Lung:

και η cd-r συλλογή που το συνοδεύει

To Lung μπορεί κανείς να το προμηθευτεί στα παρακάτω σημεία: 

Spots

ΑΤΤΙΚΗ
Underflow Record Store & Art Gallery (Καλλιρόης 39, Νέος Κόσμος)
Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
Off Τhe Record (Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς)
Rock & Roll Circus(Σίνα 21, Κολωνάκι, Αθήνα)
Vinyl Monster / Ikaros Records (Καραολή και Δημητρίου 14, Χαλάνδρι)
Record House (Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη)
Στέγη Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια)
Sound Effect Records(Σπύρου Τρικούπη 50 και Καλλιδρομίου, Εξάρχεια)
Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή)
Music Works (Αγίας Λαύρας 74, Πετρούπολη)
Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα)
Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Dirty Noise (Διδότου 49, Εξάρχεια)
Record Lovers (Χαϊμαντά 19-21, Ερμείον Εμπορικό Κέντρο, 1ος όροφος, Χαλάνδρι)
The Lab t-shirt Athens (Βεΐκου 73, Κουκάκι)
Closer (Ναυαρίνου 12, Εξάρχεια)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι)
Labyrinth Of Thoughts records online shop (www.labyrinthofthoughts.gr)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Lotus Record Shop (Σκρα 7)

ΠΑΤΡΑ
Bastard Vinyl (e-shop αποκλειστικά: www.bastardvinyl.com)

ΛΑΡΙΣΑ
SNUFF (Φιλελλήνων 53)

ΒΟΛΟΣ
SNUFF (Γραβιάς 4)
Superfly Records (Ερμού 36)

ΤΡΙΚΑΛΑ
Κλεψύδρα Μπαρ Τρίκαλα(Στουρνάρα 13)

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon