Οι Electric Litany επιστρέφουν με νέο album

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Electric Litany επιστρέφουν με το τρίτο τους album “Under A Common Sky”. Τα 9 κομμάτια γράφτηκαν από την τετραμελή μπάντα σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2017 πριν ηχογραφηθούν στο studio Fish Factory, στo Βόρειο Λονδίνο με παραγωγό τον Γιώργο Μπότη.

Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο album των Electric Litany μέχρι σήμερα, εμπνευσμένο όχι μόνο από τη νυχτερινή φύση του νησιού, αλλά και από την ανθρωπιστική κρίση στην οποία βρισκόμαστε. Το album μας προσκαλεί σε σκοτεινά εδάφη με τα κομμάτια “CFU” και “Sealight” πριν ανέβουμε στα ουράνια ύψη με το “Bedroom” στα μισά του album, ένα κομμάτι που θυμίζει έντονα την τραγουδοποιΪα των 70s. Οι ανθρώπινες ιστορίες που διαπερνούν τα προηγούμενα album τους αποκαλύπτονται ξανά εδώ στο “Refugee”, ενώ η σχεδόν δυστοπική κινηματογραφική παραγωγή λειτουργεί σαν ταιριαστό σκηνικό για το album.

Μετά το πρώτο single “Azure” που κυκλοφόρησε ψηφιακά τον περασμένο Απρίλιο, το συγκρότημα παρουσιάζει το κομμάτι "Sealight" με ένα video του Sakari Lerkkanen. Θα ακολουθήσουν τα single “England” και “Refugee”, που θα συνοδεύονται από video των σκηνοθετών Miguel Maldonado και Morgan Matyjasik αντίστοιχα.

Το ‘Under A Common Sky’ θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου από την Ιnner Ear, την One RPM και την Apollon Records και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ.

Δείτε το video για το κομμάτι "Sealight":

 

photo by Badiu Photography

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν το album για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Gagarin 205, σε μία μοναδική εμφάνιση, ξεκινώντας ένα mini tour στην Ελλάδα με επόμενους σταθμούς το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες:
25/10 Αθήνα
27/10 Ηράκλειο
31/10 Ιωάννινα
1/11 Θεσσαλονίκη

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon