Sound of the Week | Miner – Better Instincts

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με τα τρία από τα τέσσερα μέλη των Miner να μοιράζονται πέρα από την ίδια δημιουργική κλίση και το ίδιο επίθετο, η μουσική γι’ αυτούς έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο οικογενειακή υπόθεση. Λίγο μετά τον γάμο τους, ο Justin και η Kate Miner, δημιούργησαν αυτή την καλιφορνέζικη μπάντα που εδρεύει στο Los Angeles και τους πλαισίωσαν ο αδερφός του Justin, Jeremy Miner και ο Tobias Urbanczyk. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζουν τον ήχο τους ως το σημείο συνάντησης των Head and the Heart με τους Arcade Fire και τους Lord Huron, δημιουργώντας σε κάθε περίπτωση πρώτης τάξεως folk rock. «Tuanaki» το όνομα του δεύτερου άλμπουμ τους, εμπνευσμένο από τον μύθο του ομώνυμου νησιού-φαντάσματος, με την παραγωγή να είναι του Phil Ek (Fleet Foxes, The Shins, Modest Mouse, Band of Horses) και από τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου να έχουμε την δυνατότητα να το απολαύσουμε. Ένας δίσκος συγκινησιακά φορτισμένος, αφού στα αρχικά του στάδια η μητέρα της Kate Miner διαγνώστηκε με τη νόσο του Χάντινγκτον και στη συνέχεια η ίδια με τις αδερφές της υποβλήθηκαν σε σχετικές εξετάσεις, με την Kate, μόνο, να μην την έχει κληρονομήσει. Η σπαραξικάρδια αυτή ιστορία αντανακλάται στο «Tuanaki», άλλοτε με τρόπο ελεγειακό και άλλοτε, όπως στην περίπτωση του «Better Instincts», με έντονο και πιασάρικο ρυθμό. Εδώ ο λυρισμός παραμένει μόνο για να περιγράψει μια αέναη εσωτερική διαμάχη με οτιδήποτε σκοτεινό επηρεάζει τις φιλοδοξίες μας, τις θετικές σκέψεις μας, τα καλύτερα από τα ένστικτά μας. Και αν κάποιες φορές αυτό μας οδηγεί σε φυγή, η πραγματική νίκη είναι η προσπάθεια.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) | http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon