Φλώρος Φλωρίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Γιάννης Αναστασάκης: "a soundscape trip to present utopia"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Floros Floridis / Yorgos Dimitriadis / Jannis Anastasakis 
a soundscape trip to present utopia


Ο Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά) και ο Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) έρχονται απο το Βερολίνο για να συμπράξουν με το Γιάννη Αναστασάκη (κιθάρα, ηλεκτρονικά) για 12 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμπραξη αυτή εχει ως βαση τον ελευθερο αυτοσχεδιασμο μεσα απο ηλεκτρονικη επεξεργασια των φυσικων οργανων και το τελικο ακουστικο αποτελεσμα ειναι ενας ηχος/μουσικη που εκφραζει την αισθητικη των μουσικων σημερα.

Links:
http://florosfloridis.com/
http://jannisanastasakis.com/

https://yorgosdimitriadis.wordpress.com/ 
Έναρξη : 21:30
Είσοδος : 5ευρώ

Bios:
Φλωρος Φλωριδης
Από τους μουσικούς που «άνοιξαν» το πεδίο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα, ο σαξοφωνίστας και κλαρινίστας Φλώρος Φλωρίδης δημιουργεί στην εγχώρια και τη διεθνή σκηνή για περισσότερο από 30 χρόνια, έχοντας εμφανισθεί με πάσης φύσεως σχήματα – από συμφωνικές ορχήστρες μέχρι wedding bands και όλους, εννοείται, τους ενδιάμεσους συνδυασμούς (σόλο, ντούο, τρίο, κουαρτέτα κ.λπ.) – έχοντας συνθέσει μουσικές για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις χορού κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες :www.florosfloridis.com

Γιαννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης (γεν. 1984) χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. 
Είναι ιδρυτής του οπτικο-ακουστικού project, “Elektronik Meditation” όπως και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Arve Henriksen, Θοδωρή Ρέλλο, Χάρη Λαμπράκη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Αντώνη Ανισέγκο, Haig Yazdjian, Διονύση Σαββόπουλο κ.α.
περισσότερες πληροφορίες : http://jannisanastasakis.com/

Γιώργος Δημητριάδης
Ο Γιώργος Δημητριάδης (γ.1964) είναι ντράμερ, αυτοσχεδιαστής από την Θεσσαλονίκη που ζεί και εργάζεται στο Βερολίνο, στον χώρο της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Παίζει solo χρησιμοποιώντας ντραμς, κρουστά, αντικείμενα, μικρόφωνα και ηλεκτρονικά. Τα τελευταία του projects είναι: τρίο GRIX με τους Αντώνη Ανισέγκο και Φλώρο Φλωρίδη, GLUE με τους Tom Arthurs και Miles Perkin, FABRIC με τους Frank- Paul Schubert και Mike Majkowski. Συμμετέχει στο RED DAHL SEXTET με τους Alexander von Schlippenbach, Paul Dunmall, Hillary Jeffery, Frank- Paul Schubert και Mike Majkowski και το ensemble αυτοσχεδιαστών Berlin Improvisers Orchestra. 
Μουσική του έχει κυκλοφορήσει από τις εταιρίες Jazz Werkstatt, Creative Sources, NoBusiness και FMR. Εχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τους Αmir Elsaffar, Αchim Kaufmann, Axel Dörner, Tristan Honsinger, Michael Thieke, Tobias Delius, Μarc Turner, Sirone. Έχει ζήσει για δώδεκα χρόνια στο Παρίσι όπου δραστηριοποιήθηκε στην τζαζ και αυτοσχεδιαστική σκηνή της πόλης. Εκεί ξεκίνησε το Trikyklo, ένα τρίο σύγχρονης τζαζ με τούς Stéphane Payen και Philippe Lemoine ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολυάριθμες ηχογραφήσεις και περιοδείες σε φεστιβάλ World Music ανά τον κόσμο μεταξύ άλλων με τους Minino Garay, Nedim Nalbantoglou και Mano Solo. Σπούδασε jazz drums στη Βοστώνη με τούς Bob Moses και Alan Dawson.
Περισσότερες πληροφορίες: https://yorgosdimitriadis.wordpress.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon