Οι Victory Collapse μιλούν αποκλειστικά στο Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Victory Collapse κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες post punk δίσκους των τελευταίων χρόνων με τίτλο ''Atlas''. Με αυτή την αφορμή αλλά και εξαιτίας της επικείμενης εμφάνισής τους στη Γιάφκα τη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου είπαμε να έχουμε μία συζήτηση μαζί τους.

 

Ποιά είναι τα σχέδια των Victory Collapse για το 2016;

Στόχος μας είναι να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε εκτός Αθήνας, αρχής γενομένης από την Πάτρα στις 16/2 και τη Θεσσαλονίκη στις 21/2. Επιπλέον, δουλεύουμε νέα τραγούδια δύο εκ των οποίων θα κυκλοφορήσουν από την Inner Ear με τη μορφή επτάιντσου κάποια στιγμή μέσα στο 2016.

Μιλήστε μας για τη σύνδεση του συγκροτήματος με την ταινία ‘’Interuption’’;              

Το συγκεκριμένο event ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό για εμάς καθώς ξέφυγε από την κλασσική έννοια του live. Ήταν μια ευχάριστη διαδικασία καθώς ήταν πρώτη φορά που παίξαμε παράλληλα με εικόνα. Επιπλέον, μας έδωσε την αφορμή να πειραματιστούμε αρκετά πάνω στην αλληλεπίδραση μουσικής-εικόνας και ότι μπορεί αυτό να προκαλέσει στον θεατή και αυτό κάτω από απόλυτη ελευθερία αλλά και σε συνεργασία με το Γιώργο Ζώη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ως ένα βαθμό αναμίξαμε το νέο μας δίσκο “Atlas” με σκηνές από την ταινία του Γιώργου Ζώη “Interruption” αφήνοντας το ένα να πάρει κάτι από την ατμόσφαιρα του άλλου.

 

Μέσα στο 2015 κυκλοφόρησε η τελευταία σας δουλειά με τίτλο ‘’Atlas’’. Είστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα;

To Atlas αντικατοπρίζει μια συγκεκριμένη περίoδο της μουσικής ζώης και δράσης των Victory Collapse οπότε ναι, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το δίσκο που ηχογραφήσαμε.

Θεωρείτε ότι το διαδίκτυο βοηθά τα ανεξάρτητα συγκροτήματα να προωθούν την δουλειά τους, οπότε έχουμε ένα καινούργιο DIY κίνημα που στηρίζεται σε αυτό;

  Το διαδίκτυο άλλαξε το τρόπο διάδοσης της μουσικής προς μία πιο ελευθεριακή κατάσταση και οδήγησε στην κατάρρευση του έως τότε απλού μοντέλου της μουσικής βιομηχανίας. Πλέον, ο καθένας μπορεί να ακούσει πρώτα και μετά να αποφασίσει αν θα στηρίξει έμπρακτα ένα συγκρότημα ή αν απλά θα κατεβάσει τα τραγούδια του. Όσον αφορά ανεξάρτητες μπάντες σαν κι εμάς σίγουρα μας βοηθάει στο να προωθούμε τη δουλειά μας ενώ επιτρέπει και να αναπτυχθεί μία σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ των μπαντών και αυτών που πραγματικά          ενδιαφέρονται άμεσα για τη μουσική τους.

Πιστεύετε ότι υπάρχει κοινό που μπορεί να συντηρίσει την ελληνική αγγλόφωνη σκηνή ή η ύπαρξή της βασίζεται στην δημιουργικότητα των συγκροτημάτων και τον ρομαντισμό κάποιων ανθρώπων που περιστρέφονται τη σκηνή;

Αυτό που έχουμε διαπιστώσει από τη μέχρι τώρα ενασχόληση μας με τη μουσική είναι ότι ναι μεν υπάρχει ένα κοινό, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει και μια αυξητική τάση, το οποίο είναι όμως πεπερασμένο. Οπότε η ύπαρξη της συγκεκριμένης σκηνής, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη λέξη, βασίζεται σε αυτό που αναφέρεις.

Έχετε κάνει κάποιες προσπάθειες στο να προωθήσετε τη δουλειά σας εκτός συνόρων;

Ακόμα δεν έχουμε κάνει κάποια συναυλία στο εξωτερικό, αν και κάποια στιγμή πριν μερικά χρόνια είχαμε μια ευκαιρία για ένα live στο Λονδίνο, την οποία όμως δεν αξιοποιήσαμε για διάφορους λόγους. Ελπίζουμε όμως κάποια στιγμή να καταφέρουμε να παίξουμε εκτός συνόρων, θα ήταν για εμάς μια ωραία και ξεχωριστή εμπειρία.

 

Οι Victory Collapse το 2015 άκουσαν μουσική που προέρχεται περισσότερο από την Βρετανία ή την Αμερική;

Όσον αφορά νέες κυκλοφορίες οι περισσότερες μάλλον προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική.Στον αντίποδα ακούσαμε και αρκετά album, παλαιότερων ετών, που προέρχονται από χώρες της Ευρώπης, τη Νεα Ζηλανδία, την Αυστραλία κ.α.

(Προς τον Διονύση) Ποιες είναι οι μουσικές αναμνήσεις σου από την Πάτρα που έζησες ως φοιτητής (dj sets, sinister waltz κτλ.);

Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από τότε. Είτε αφορά τους Sinister είτε τη μουσική στα μαγαζιά ή οτιδήποτε άλλο που περιστρεφόταν γύρω από τη μουσική. Αυτό όμως αφορά τα προσωπικά βιώματα, δε μπορώ να πω πως η Πάτρα τότε ήταν μια πόλη που αξιοποιούσε επαρκώς τις μουσικές ανησυχίες τις δικές μου αλλά και μιας μικρής μειονότητας. Πάντα βρισκόμασταν στο underground κομμάτι της και ίσως για μια πόλη με τόση ζωή αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό. Θυμάμαι πως μαγαζιά που έκαναν συναυλίες της προκοπής δεν άντεξαν και πολλά χρόνια, κάποια άλλα άλλαξαν το μουσικό τους ορίζοντα σε πολύ πιο mainstream αισθητική, ενώ παράλληλα το σκυλομπιτάδικο μεσουρανούσε για τα καλά. Αυτό ίσως συμβαίνει σε όλες τις πόλεις βέβαια, αλλά στην Πάτρα φαινόταν αρκετά έντονα, γιατί όλα αυτά συνυπήρχαν μαζί με κάποιο τρόπο. Είχε και την πλάκα του βέβαια αυτό υπό μία έννοια. Υπήρξαν όμως μερικές εξαιρέσεις μαγαζιών, μπαντών, καταστάσεων, που πραγματικά ήταν καθοριστικές και πολύ επιδραστικές για εμένα.

Γιατί να έρθει κάποιος να σας δει στο Live σας στη Γιάφκα;

Υπάρχουν καλές αναμνήσεις από το τελευταίο live μας στην Πάτρα, αλλά από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και σίγουρα έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά και εμείς οι ίδιοι μουσικά σε κάποιο βαθμό. Αυτή τη φορά ευελπιστούμε να έρθει κάποιος που θα ήθελε να μας δει live και δεν το έχει καταφέρει λόγω απόστασης, κάποιος που άκουσε το νέο μας δίσκο και βρήκε κάτι ενδιαφέρον σε αυτό ή κάποιος που βλέπει μία συναυλία ως κάτι το δημιουργικό και όχι διαδικαστικό.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon