Οι Midas Fall και οι Deadbeat Escapement ζωντανά στο Memphis bar

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα σημαντικό live θα πραγματοποιηθεί στη Πάτρα αυτό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα οι Βρετανοί Midas Fall θα βρεθούν στη σκηνή του Memphis Bar για να παρουσιάσουν κομμάτια από τις έως τώρα τρεις δισκογραφικές δουλειές τους. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Deadbeat Escapement.

Συνδυάζοντας στοιχεία electronic, post-rock και alternative rock με progressive και gothic υπόβαθρο, οι Βρετανοί Midas Fall έχουν σχηματίσει έναν ξεχωριστό και σαγηνευτικό ήχο, που δημιουργεί έντονα και αστραφτερά ηχοτοπία, των οποίων ηγούνται τα μελαγχολικά φωνητικά της Elizabeth Heaton που πραγματικά σε στοιχειώνουν. Το The Founder Magazine περιέγραψε κάποτε τον ήχο τους ως “δυναμικό αλλά εύθραυστο, καταστροφικά όμορφο αλλά και όμορφα καταστροφικό”.

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το τρίτο full length album τους, υπό τον τίτλο “The Menagerie Inside”, μέσω της Monotreme Records (65daysofstatic, sleepmakeswaves, This Will Destroy You), σε mastering του θρυλικού μηχανικού ήχου Ed Brooks (Pearl Jam, Death Cab for Cutie, Caspian κ.α.) κι έχοντας πραγματοποιήσει μία πολυήμερη ευρωπαϊκή περιοδεία, τον Νοέμβριο έρχονται στην Ελλάδα, για 6 εμφανίσεις σε Αθήνα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Πάτρα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας την παράδοση που τους θέλει να γεμίζουν τα venues στα οποία εμφανίζονται, εντός και εκτός πρωτεύουσας.

Οι Deadbeat Escapement έχουν πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων σε Ελλάδα, Κύπρο, και Πολωνία ανεβαίνοντας στη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Anneke Van Giersbergen ( the Gathering), Puressence, The Veils, Graig Walker, Μotorama, Midas Fall, Vassilikos, Τσάτσου , Παυλίδη, Μάλαμα, Μποφίλιου ,Δεληβορια, Rous, κλπ. Ενώ το 2013 κερδίζουν τον διαγωνισμό του Αντ1 “The Band Project”. Συνθέτουν πρωτότυπη μουσική για ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές.
Μετά από μια πολύχρονη διαδρομή ηχογραφούν στο NoiseBox Studio την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και υπογράφουν συμβόλαιο με την EMG Records και το CD τους με τον τίτλο
“Contradiction” κυκλοφορεί στην Αμερική τον Μάρτιο του 2013.To 2015 μπαίνουν στο studio για το δεύτερο album.

Συνδυάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας Art Rock μπάντας. Οι ήχοι τους ακολουθούν τα χνάρια των Pink Floyd, David Bowie, The Verve, Peter Gabriel, Roxy Music, Genesis, Fugazi, King Crimson, slowdive.
Το μεγαλύτερο μέρος του live τους αποτελείται από τα κομμάτια του τελευταίου τους δίσκου, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και ένα μικρό δείγμα της μελλοντικής δισκογραφικής τους δουλειάς.
Εμφανίζονται με το όνομα Deadbeat Escapement από το 2006 και με το νέο line up αποτελούνται από τους:
Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars)
Ιωάννης & Κοψίνης (drums)
Γιώργος Ζωγράφος (bass),
Κωνστάντζα (vocals, guitars) και
Γιώργο Κωσταρά (vocals, guitars)

 

Love Light Productions Presents
Midas Fall (UK)
Opening act: Deadbeat escapement (GR)
Live στο Memphis Rock Bar (Καραϊσκάκη 128, Πάτρα)
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 7€ (προπώληση)
• 10€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Memphis Rock Bar (Καραϊσκάκη 128, Πάτρα)
Ηχοτοπος (Art Cafe) (Αράτου 14Α, Πάτρα)

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon