Groovin’ High live στην Ποικίλη Στοά - Season opening & after party

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Την Παρασκευή 09/10/2015 η Ποικίλη Στοά γιορτάζει την έναρξη της χειμερινής περιόδου με το πρώτο live της χρονιάς, εγκαινιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην ανανεωμένη μας γωνιά. Για το ζεστό καλωσόρισμα της χρονιάς καλεσμένοι είναι οι GroovinHigh, οι οποίοι μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες, ξεκινάνε τα φετινά τους live από την Ποικίλη Στοά. Με τις πανέμορφες μελωδίες τους στις αποσκευές θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της gypsy jazz. Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί την καινούρια μας σεζόν και τις νέες μας προτάσεις (γευστικές, μουσικές, εικαστικές).

Μετά το live θα ακολουθήσει πάρτυ με djs τους Τίμωνα Καρδάμα και Μίμη Πλέσσα.

Λίγα λόγια για τους Groovin' High

Οι Groovin’ High είναι ένα συγκρότημα από την Πάτρα, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2012. Έναυσμα και βασική επιρροή του γκρουπ αποτέλεσε η gypsy jazz, μια μουσική επίκαιρη και ενδιαφέρουσα με φανατικό κοινό στην Ευρώπη και ανερχόμενο είδος τελευταία στη χώρα μας, που ξεκινά τη δεκαετία του ’30 και εξελίσσεται δυναμικά μέχρι σήμερα. https://www.facebook.com/GroovinHighBand?fref=ts
Πρόκειται για ένα μουσικό είδος, ή καλύτερα μια μουσική έκφραση που στηρίζεται σε ρυθμούς swing, bossa nova, waltz, bolero κ.α. και αναδείχθηκε από το μεγάλο κιθαρίστα Django Reinhardt.

Το ρεπερτόριο της μπάντας είναι ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από τα jazz club του μεσοπολέμου και καταλήγει στο σήμερα. Περιλαμβάνει διασκευές κυρίως από jazz standards με αναφορές και σε άλλα σύγχρονα μουσικά ρεύματα σε ύφος πάντα gypsy jazz.

Οι Groovin’ High έχουν εγγράψει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα, ενώ έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ της Jazz μουσικής σκηνής, όπως στο 4ο DJANGOFEST Athens του Βύρωνα (Οκτώβριος 2013) και το 3ήμερο Jazz + Πράξεις (Ιούνιος 2013) και «2ήμερο Gypsy Jazz» (Ιούνιος 2014) στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Members:
Saxophones: Διονύσιος Μουζάκης
Manouche Guitars: Γιώργος Παπαβασιλείου – Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος
Double Bass: Γιώργος Κατσίκας
Vocals: Μαριάννα Βούλγαρη

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon