Οι Cyanna Mercury live στο Θέατρο Λιθογραφείον

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο UP FM, ο σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών και το θέατρο Λιθογραφείον, οργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για το καλωσόρισμα των φοιτητών στη Πάτρα!

Τετάρτη 7 Οκτώβρη

6μμ This is Patras!

Video, έκθεση φωτογραφίας

8μμ Digilove

Παρουσίαση του διαδραστικού μυθιστορήματος του Γιώργου Περισανίδη.

10μμ WELCOME PARTY

με dj set από τους παραγωγούς του UP FM

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πέμπτη 8 Οκτώβρη

9μμ Warm up dj set

από τον Γιώργο Νικολόπουλο

10μμ Cyanna Mercury Live!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 8μμ

Γενική είσοδος 8€

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172 & Τριών Ναυάρχων), στο discover και στη Γωνιά του Βιβλίου.

Στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του πρώτου τους album “Archetypes” και έχοντας δώσει εντυπωσιακά πρώτα δείγματα ζωντανών εμφανίσεων με τους The Raveonettes και τους Sonic Jesus σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι overall psychedelic rockers, Cyanna Mercury πραγματοποιoύν στις 8 Οκτωβρίου την πρώτη τους εμφάνισή στην Πάτρα, στη σκηνή του Λιθογραφείου.

Με πληθώρα επιρροών από το δυτικό psych και τις blues ρίζες, μέχρι την ελληνική παράδοση και τις ανατολίτικες αναφορές, ο όρος “ψυχεδελικό rock” είναι η βάση, αλλά δεν ορίζει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του ήχου των Cyanna Mercury. Χαρακτηριστικό δείγμα των ηχογραφήσεων της νεοσύστατης μπάντας δόθηκε το καλοκαίρι του 2014, με την κυκλοφορία του 2-track single “Ode To The Absent Father" που περιείχε και το "Dirty Things". Από τότε μερικές ζωντανές ηχογραφήσεις, ένα live video με τίτλο “Nothing We Can Do”, από την ζωντανή εμφάνιση τους στη μουσική εκπομπή Mezzo Voce TV της Γαλλικής τηλεόρασης, καθώς και το "The Four Horsemen" των Aphrodite's Child, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο "Dirty Things EP" του 2015, έχουν συμπληρώσει την εικόνα. Πρόσφατα η μπάντα δημοσίευσε μια ακόμα ζωντανή ηχογράφηση, το ψυχεδελικό "Blues For Zilla", που προέκυψε στο στούντιο που προβάρουν και δε θα περιλαμβάνεται στο "Archetypes".

Στο Λιθογραφείο οι Cyanna Mercury θα παρουσιάσουν σχεδόν ολόκληρο το "Archetypes", επιλεγμένες διασκευές, καθώς και κάποια τραγούδια από τη δισκογραφία των Cyanna, της προηγούμενης μπάντας των αδελφών Σιδ, όπως το "I Am Cannibal".

Οι Cyanna Mercury είναι:
Σπυρέας Σιδ: φωνή, κρουστά
Νίκος Σιδ: πλήκτρα
Διαμαντής Πρ: κιθάρα
Ντένις Παναγιωτίδης: Τύμπανα
Δημήτρης Γεωργόπουλος: Μπάσο

Η καρδιά του πανεπιστημίου της Πάτρας, χτυπάει δυνατά στο Θέατρο Λιθογραφείον, Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Οκτώβρη.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon