One Step Beyond #2

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Από τον Χάρη Γιαννακόπουλο

Καλό μήνα ! Δεν τελειώνει προφανώς το καλοκαίρι με το που μπαίνει ο Σεπτέμβρης αλλά μετά τις 20 και βλέπουμε, μιας και στην Ελλάδα σου δίνει και κανα μήνα ακόμα μπόνους .... Τελειώνουν σίγουρα οι ψυχολογικές προσδοκίες, οι εφήμεροι έρωτες , οι καλοκαιρινές διακοπές (για τους περισσότερους έστω, υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις),  οι ανέμελες -ίσως, ειδικά για τους μικρότερους στα χρόνια ή και την ψυχή!- μέρες, και γενικά αλλάζουν οι καθημερινές καταστάσεις και ίσως και σοβαρεύουν και λίγο (ως πολύ). Σκέφτομαι, τραγούδια μελαγχολικά κάπως για την επικείμενη έλευση του φθινοπώρου ...

 

Πρώτο μου ήρθε αυτό εδώ το αριστούργημα που συνέγραψε ο Stevie με την αγαπημένη του Syreeta το 1971 , και βγήκε φυσικά από τη Motown σε ένα 7'' που στην πρώτη πλευρά (αυτό εδώ είναι το flip) είχε cover του "we can work it out" των Beatles. Tamla 54202.

Σίγουρα σε μία τέτοια λίστα ανήκει δικαιωμάτικά αυτό το γλυκό τραγουδάκι που είχε κομψότατα διασκευάσει και η Julee Cruise , φυσικά το original ανήκει στον ένα και μοναδικό βασιλιά του Ροκ & Ρολ...

πως να αφήσεις έξω από μια υποτιθέμενη δεκάδα αυτό το ερωτικό άσμα του Peppino di Capri (vermouth , για όλους ...).

 

H αγέραστη σούπερ σταρ που κάποτε στα 70ς μας χάριζε ένα ποπ έπος , το Tapestry , στα 1962 έχει γράψει , και πρώτη τρουγούδησε :

 

Tην ίδια χρονιά (1962) ένα τραγούδι-ερωτική υπόσχεση από τον Brian Hyland.

Mια μπάντα , από τη Δανία , γνώριμή μας πλέον για πάνω από 10 χρόνια , μας λένε πάνω-κάτω , πως το καλοκαίρι τελειώνει.


Δίπλα όμως στο Όσλο , στη Νορβηγία , έχουν άλλη άποψη

Και οι δικοί μας όμως όπως ο Δάκης (Μίμης Πλέσσας , Λευτέρης Παπαδόπουλος) ύμνησαν τον ερωτισμό που αφήνει φεύγοντας ένα η περισσότερα καλοκαίρια...

Νίκος Αντωνίου (αλλά και Κλειώ Δενάρδου) έχουν τραγουδήσει για .... εκείνο το καλοκαίρι


Πάντα θα μας νοσταλγεί μια καλοκαιρινή αγάπη , περασμένη ... (Πιτσιλαδής - Παπαστεφάνου) .

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon