Alias Kid: Το νέο πουλέν του Αlan Mcgee

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Εμβληματική φυσιογνωμία της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής των '80s και '90s. Μουσικός και ιδιοκτήτης των δισκογραφικών label Creation Records και Poptones. Ιδιοκτήτης των club Death Disco σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Περιστασιακός ηθοποιός, υποδυόμενος κυρίως τον εαυτό του, μα κυρίως ένας εξαιρετικός “scouter”- manager συγκροτημάτων που έχουν συμβάλει στη ανεξάρτητη μουσική ιστορία σε τεράστιο βαθμό. Ο λόγος για τον πάλαι ποτέ κοκκινοτρίχη από τη Γλασκώβη Alan Mcgee, o οποίος λανσάρει τη νέα του ανακάλυψη τους Alias Kid.

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμα για να αφοσιωθεί στην ανατροφή της κόρης του ο Αlan Mcgee επέστρεψε στη διοίκηση της Creation Management και της 359 music από το 2014 με πρώτους του πελάτες τους The Jesus And The Mary Chain και εν συνεχεία με τους Happy Mondays και Black Grape, δηλώνοντας ότι θέλει να δημιουργήσει μια εξίσου χρυσή επόχη της Creation φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο παλιοσειρές και αναδεικνύοντας νέες επιδραστικές μπάντες.

Οι Alias Kid είναι οι πρωτάρηδες από το Manchester που μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο album τους Revolt To Revolt κάνοντας μπόλικα live μέσα στο έτος. Με εμφανέστατες τις επιρροές των συντοπιτών τους Oasis και Stone Roses και με γενικότερα μεγάλη αγάπη στις Britpop κιθάρες και αισθητική δε παύουν καμία στιγμή να δείχνουν τη καταγωγή τους. Βέβαια αν ήταν 20 χρόνια νεότεροι, πιστεύω δύσκολα θα έμπαιναν στη λίστα του Τάσου Σταυρόπουλου με τις 10 μπάντες από την championship της Britpop και θα ήταν ικανοποιημένοι και με την Ligue 1!

Με καλύτερο promotion τη καλή γνώμη και τις υποστηρικτικές δηλώσεις διάσημων φίλων του Mcgee όπως του Bonehead και του Clint Boon που δήλωσε ότι έχουν προοπτικές να γίνουν μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του Μάντσεστερ, πάρα το κάτι ξεχωριστό μέσω της μουσικής τους, οι νέοι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης δε φαίνεται να πείθουν και πολύ, παρά την τίμια προσπάθεια. Δύσκολα θα ξεφύγουν από τις συγκρίσεις και θα περιοριστούν σε πιασάρικα κομμάτια που θα ξεχαστούν στην πορεία. Μακάρι να διαψευστούμε!

Το 1984 ο Mcgee εκτίμησε πρώτος χαρίζοντας στους μουσικόφιλους τον όμορφο θόρυβο του “Upside Down” των The Jesus And The Mary Chain ανοίγοντας δρόμο να εκδοθούν στη συνέχεια άλλα τεράστια shoegaze album. Στη δεκαετία των '90s συνέβαλλε με τους Oasis να γίνει το δεύτερο British Invation μανατζάροντας μία από τις μεγαλύτερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών κατοχυρώνοντας έτσι και τον εαυτό του σαν έναν από τους επιδραστικότερους άντρες της ανεξάρτητης μουσικής. Ακόμα και στα '00s αναλαμβάνει να κοντρολάρει την ανεξέλεγκτη original αλητεία των Libertines ως manager τους για κάποια χρόνια.

Την σημερινή εποχή ίσως πρέπει να αρχίσει τα υπερατλαντικά ταξίδια προς Αυστραλία ή Τεξας μεριά γυρνώντας μπαρ και γειτονιές του Πέρθ και του ψυχεδελικού Όστιν ανακαλύπτωντας την μπάντα που θα του προσφέρει αίγλη προηγούμενων δεκαετιών.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon