Οι Noise Figures μιλούν αποκλειστικά στο Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αυτό το Σάββατο 16 Μαϊου οι Noise Figures θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή του Συνδετήρα στη Πάτρα. Αυτή θα είναι μάλιστα η δεύτερη εμφάνισή τους για τη σεζόν που διανύουμε. Λίγες ημέρες πριν, μιλούν αποκλειστικά στο Presspop για τον επερχόμενο δίσκο τους, τις εμφανίσεις τους στο εξωτερικό και αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα  πράγματα.

 

Οι The Noise Figures είναι το συγκρότημα που έχει κάνει τα περισσότερα live τα τελευταία χρόνια, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό. Πως τα έχετε καταφέρει και πόσο αυτό έχει συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα της μπάντας;

Δεν ξέρουμε αν είμαστε η μπάντα με τα περισσότερα . Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ελληνικές μπάντες που τουράρουν σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχώς, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοιο βαθμό. Σίγουρα τα συνεχόμενα δυναμώνουν την μπάντα σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και βέβαια σε παιχτικό επίπεδο. Το θέμα είναι απλά να πιστεύεις πολύ σε αυτό που κάνεις και να συγκεντρώνεις όλες σου τις δυνάμεις εκεί. Και βέβαια να έχεις ανθρώπους που πιστεύουν και αυτοί σε εσένα. Χωρίς αυτούς δεν θα κάναμε τίποτα.

Έχετε παίξει τόσο σε δυτικές χώρες, με ισχυρή παράδοση στην ανεξάρτητη σκηνή, όσο και σε χώρες του λεγόμενου Ανατολικού μπλοκ. Ποιες διαφορές έχετε εντοπίσει στην ανταπόκριση του κοινού;

Ο κάθε λαός και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιοσυγκρασία. Όσον αφορά την ανεξάρτητη σκηνή, σημασία έχει πως χτίζεται αυτή σε κάθε μέρος. Για παράδειγμα το 13 στο Νόβι Σαντ ή το στα Σκόπια ή στη Σόφια κάνουν τόσο καλή δουλειά και φέρνουν τόσο καλές μπάντες, που έχουν δημιουργήσει από μόνοι τους σκηνή.Και μάλιστα αυτά είναι ίσως και τα καλύτερα που έχουμε παίξει.

Πείτε μας κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις περιοδείες στο εξωτερικό που σας έχουν μείνει;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο για τα σουρεαλιστικά σκηνικά που συμβαίνουν κάθε φορά. Θα αναφέρουμε μόνο 2 απο αυτά. Σε μια στροφή στην “εθνική οδό” λίγο πριν τα Σκόπια παραλίγο να τρακάρουμε με ένα λευκό άλογο που για κάποιο λόγο είχε κάτσει σε αυτό το τυφλό σημείο του δρόμου (όχι δεν είχαμε πάρει lsd).

Στην πόλη του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας ένας συμπαθής ηλικιωμένος είχε σταματήσει το soundcheck για να μας βάλει να υπογράψουμε σε ένα βιβλίο που μάζευε υπογραφές για να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness..

Στις 16 Μαϊου είναι η τρίτη φορά που έρχεστε στη Πάτρα.  Έχετε κάτι να αναφέρετε από τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις σας;

Στην Πάτρα είναι η έδρα της δισκογραφικής μας και η πόλη που σπούδασε ο Στάμος. Χαιρόμαστε κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε και κάθε φορά είναι και καλύτερα.

Καθώς βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν τη κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου σας, ποιες είναι οι διαφορές του σε σχέση με το ντεμπούτο σας;

Ο νέος μας δίσκος θα λέγεται “Aphelion”. Είναι η μακρύτερη απόσταση ενός πλανήτη από τον ήλιο, κατά την διάρκεια της τροχιάς του. Έτσι και ο δίσκος είναι πιο σκοτεινός, σκληρός και εσωτερικός στο μεγαλύτερο μέρος του, χωρίς όμως να λείπουν τα πιο «φωτεινά» στοιχεία από το πρώτο μας άλμπουμ. Τα έγιναν πιο δυνατά, τα τύμπανα μεγάλωσαν και με τη βοήθεια του Άλεξ Μπόλπαση στην παραγωγή, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό πιστεύουμε. Θα ακούσετε πάντως κάτι το διαφορετικό σίγουρα, μιας και εμείς οι ίδιοι θέλουμε διαρκώς να δοκιμάζουμε νέα πράγματα.

Θεωρείτε ότι ένα ανεξάρτητο συγκρότημα είναι καλύτερα να συνεργάζεται με κάποια εταιρεία ή να επιμελείται μόνο του τις κυκλοφορίες του;

Η δισκογραφική κατάσταση το 2015 είναι λίγο περίεργη. Υπάρχουν και μπάντες χωρίς δισκογραφική εταιρεία, που τα πάνε εξαιρετικά. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει μια εταιρεία σαν την Innerear στην Ελλάδα και στηρίζει τόσο νέους, όσο και παλιότερους καλλιτέχνες. Η μεταξύ μας συνεργασία είναι άψογη.

Στην εποχή του ανεξέλεκτου downloading υπάρχει νόημα να κυκλοφορούν δίσκοι σε φυσική μορφή και τι γνώμη έχετε για την επιστροφή πολλών στο βινύλιο;

Φυσικά και έχει νόημα. Είναι ωραία η αίσθηση του να κρατάς μια φυσική κυκλοφορία στα χέρια σου. Πόσο μάλλον ένα βινύλιο. Το οποίο δεν είναι πια μόνο σπορ για συλλέκτες.

Tα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μπάντες συμμετέχουν ενεργά σε αυτό που λέμε ανεξάρτητη Ελληνική σκηνή. Ποιες από αυτές ξεχωρίζετε και αν θεωρείτε ότι αυτό έχει αυξήσει και το ενδιαφέρον του κοινού.

Δεν έχει νόημα να κατονομάσουμε μπάντες. Μπορεί να κρατήσει για πολύ. Οι ελληνικές μπάντες γίνονται όλο και καλύτερες, όλο και πιο δραστήριες και κυκλοφορούν δισκάρες. Οι νέοι ηχολήπτες και παραγωγοί ταυτόχρονα συμβάλλουν θετικότατα στον ήχο και αυτό φυσικά αυξάνει και το ενδιαφέρον του κοινού.

Τα social media έχουν βοηθήσει τους Noise Figures να πετύχουν τους στόχους τους;

Τα social media είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις μπάντες και παίζουν κι αυτά το ρόλο τους. Από το να μένεις σε επαφή με το κοινό σου, μέχρι να δέχεσαι προσκλήσεις για συναυλίες.

Ποια είναι τα σχέδια σας για την προώθηση του νέου σας δίσκου;

Από την πλευρά μας πολλές ακόμα συναυλίες. Θέλουμε να φτάσουμε και στο τελευταίο μέρος στην Ελλάδα και φυσικά από Φθινόπωρο να ξαναβγούμε έξω.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon