Οι Salto Mortale μιλάνε στο Presspop για την ελληνική ροκ και το πρώτο τους ep

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

Μπορεί αυτή τη στιγμή το ραδιόφωνο σου να παίζει ποπ. Μπορεί εδώ και χρόνια να χορεύεις μόνο με indie. Μπορεί να σε ανατριχιάζει μόνο η κλασσική μουσική. Αλλά οτι μουσική και να επιλέγεις πλέον, σίγουρα κι εσύ μεγάλωσες με ελληνική ροκ.

Ένα είδος αγαπημένο, χιλιοτραγουδισμένο, που κατάφερε να κερδίσει κοινό κάθε ηλικίας και να μπλέξει σκληρά και τρυφερά συναισθήματα όπως κανένα άλλο. Αυτό ακριβώς το είδος παίζουν οι Salto Mortale.

Το νεαρό συγκρότημα απο την Πάτρα, μετά την κυκλοφορία 2 digital singles («Η Επόμενη Μέρα»-Απρίλιος 2014, «Το Κορίτσι του Βάλτου»-Ιούνιος 2014) κυκλοφορεί το πρώτο EP με τίτλο «Μία άλλη πραγματικότητα». μας ταξιδέυει στις όμορφες εποχές της ελληνικής ροκ με τα τραγούδια του, και αποδυκνείει οτι το ροκ δεν πεθαίνει ποτέ.

Ποιοί είναι οι Salto Mortale;
Η μπάντα αποτελείται από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή,κιθάρα),Δημήτρη Μουργελά (μπάσο),Γιώργο Μαρκόπουλο (κιθάρα) και Γιώργο Φούρο (τύμπανα).

Πως έγινε η αρχή;
Ξεκινήσαμε να παίζουμε με διαφορετικό όνομα το 2011, στην αρχή με ακουστικά live, ενώ επίσημα οι Salto Mortale υπάρχουν απο το 2013. Λίγο πολύ όλοι ακούγαμε ελληνόφωνο, αλλά ακούμε και διαφορετικά ήδη, ο Γιώργος πχ ακούει funk, αλλά καταλήξαμε στο είδος που παίζουμε τώρα χωρίς να το συζητήσουμε, ήρθε απο μόνο του. Αγαπημενο όλων μας είναι σίγουρα πάντως τα Ξύλινα Σπαθιά.

Βασική επιρροή;
Κυρίως το ύφος μας είναι επηρρεασμενο απο την ελληνική ροκ σκηνή, αλλά στα κομμάτια που φτιάχνουμε προσπαθούμε να ενσωματώνουμε και τα άλλα είδη που ακούει ο καθένας μας.

Υπάρχει ελληνικό ροκ σήμερα;
Υπάρχει, αλλά έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί οι εποχές που ήταν εμπορικό είδος.  Για μας βέβαια σαν συγκρότημα υπάρχει μια διαφορά. Άλλο ελληνικό ροκ, άλλο ελληνόφωνο.  Υπάρχουν και τα δύο λοιπόν, αλλά πλέον δεν τραβάνε τόσο κόσμο όπως παλιά. Γι' αυτό και χαιρόμαστε που υπάρχουν ακόμα συγκροτήματα όπως τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Απροσάρμοστοι, ο Παυλίδης. Ένα μουσικό είδος όμως δεν πεθαίνει, μπορεί να έχει κορεστεί αυτή τη στιγμή, αλλά κάνει τον κύκλο του και θα επανέλθει και το ροκ στην Ελλάδα.

                                      

Πως φτάσατε στο δίσκο;
Περασαμε μια περίοδο που ψαχνόμασταν, ψαχναμε την ταυτότητα της μπαντας είχαμε φτιάξει και άλλα κομμάτια και πέρσι που ήρθε ο Γιώργος στη μπάντα αρχίσαμε να κατασταλάζουμε. Ηχογραφήσαμε πρώτα την "Επόμενη Μέρα" και μετά το "Κορίτσι του Βάλτου", κι όταν είδαμε οτι υπάρχει υλικό και για τρίτο κομμάτι αποφασίσαμε να το κάνουμε ΕΡ.

Στην Πάτρα υπάρχει κίνηση και ανταπόκριση για τις νέες μπάντες;
Υπάρχει κίνηση, και πολύ καλοί μουσικοί και πολλές ελληνόφωνες μπάντες, αλλά το κακό είναι ότι συνέχεια ανακυκλώνονται τα ίδια άτομα και είναι λίγο στενός ο κύκλος. Απο μουσικά είδη πάντως τώρα είναι η εποχή του stoner, αν και δεν ξέρουμε για πόσο θα κρατήσει αυτό. Αυτό που παίζουμε εμείς δεν το συναντάς συχνά, στην Πάτρα τουλάχιστον. Πολλοί λένε οτι έχει περάσει πια αυτό το είδος, και σίγουρα πλέον δεν είναι η χρυσή εποχή του ελληνόφωνου ροκ, γι' αυτό και εμείς προσπαθούμε να μην το κάνουμε να ακούγεται ρετρό, η παραγωγή πρέπει να είναι μοντέρνα.

Τώρα σε τι φάση είστε;
Τώρα ειμαστε σε περίοδο προώθησης του δίσκου με διάφορα live. Το επόμενο προγραμματισμένο είναι για 28 Μαρτίου στη Λευκάδα, στο Milos Beach.  Παράλληλα σιγά σιγά μαζέυουμε υλικό για νέα κομμάτια. 

saltomortalebandgreece.bandcamp.com
soundcloud.com/salto-mortale-band​

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon