Fashion Facts #10

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το 1910, η Mary Phelps, μια 19χρονη κοσμική μικρή κυρία της Νέας Υόρκης, ετοιμαζόταν για έναν από τους πρώτους χορούς που επρόκειτο να παρευρεθεί. Ενώ ήταν σχεδόν έτοιμη και αφού είχε φορέσει το φόρεμα της, παρατήρησε πως ο τότε απαραίτητος κορσές, που φορούσε από μέσα δεν της άρεσε καθόλου. Ο κορσές της, φαινόταν πάνω από τον λαιμό του φορέματος και χαλούσε την εικόνα του ημιδιάφανου υφάσματος του φορέματος. Απογοητευμένη με την αποτυχημένη της εμφάνιση, η νεαρή Mary πήρε δύο πετσέτες και τις ένωσε στο κάτω μέρος με μια ροζ κορδέλα, δημιουργώντας το πρώτο σύγχρονο σουτιέν.

Εκείνη την εποχή, ήταν στη μόδα οι κορσέδες ενισχυμένοι με κόκκαλο από φάλαινα (μπανέλα), κάτι που άφησε και στα σύγχρονα σουτιέν την ονομασία σουτιέν με μπανέλα. Οι κορσέδες είχαν σκοπό να δείχνουν το στήθος μικρότερο, για πιο αδύνατη και αγορίστικη σιλουέτα. Δυστυχώς όμως, τα κόκκαλα της φάλαινας δεν ήταν και το πιο διακριτικό εσώρουχο αφού ήταν ευδιάκριτα μέσα από τα ρούχα. H Mary Phelps συνειδητοποιώντας πως η νέα της ανακάλυψη μπορούσε να γίνει βιώσιμη επιχείρηση, κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία της το 1914. Η επιχείρηση δεν προχώρησε ποτέ, μιας και η Phelps δεν είχε το επιχειρηματικό δαιμόνιο μέσα της και έτσι πούλησε την ευρεσιτεχνία στην επιχείρηση Warners Brothers Corset Company, έναντι των $1500. Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια η επιχείρηση είχε κέρδη $15 εκατομμύρια από την εφεύρεση της Phelps. 

     

     

     

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon