A Victim Of Society: "Το rock 'n' roll μιμείται την ζωή"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Καταρχάς να σας δώσουμε συγχαρητήρια για την κυκλοφορία ενός από τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων χρόνων. Κάντε μας μία μικρή αναδρομή από το ξεκίνημα ως την κυκλοφορία του ντεμπούτου.

Ξεκινήσαμε το 2011 και μετά από δύο EP, και αρκετά live φτάσαμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας άλμπουμ. Παίξαμε με συγκροτήματα που ακούμε και μας επηρρέασαν και στην συνέχεια μπήκαμε στο στούντιο και προσπαθήσαμε να μαζέψουμε ότι είχαμε κάνει μέχρι τότε και να γράψουμε ένα δίσκο που να δείχνει τι μουσική παίζουμε. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια, το εκλαμβάνουμε ως ότι μάλλον καταφέραμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας!

Σκοπεύετε να κάνετε περιοδεία για την προώθηση του album;

Ιδανικά θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ακουστεί το album σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Δυστυχώς λόγω προσωπικών δυσκολιών η περιοδεία αυτή μάλλον αναβάλλεται μέχρι και το δεύτερο. Θα κάνουμε κάποια live μέσα στην χρονιά αυτή αλλά σποραδικά.

Προτιμάτε την αμεσότητα των live ή την δημιουργικότητα των ηχογραφήσεων;

Η πορεία απ’όταν ξεκινήσαμε δείχνει τι είναι αυτό που προτιμάμε! Κάθε live έχει διαφορετική αίσθηση γιατί κάθε live το παρακολουθούν διαφορετικοί άνθρωποι. Υπάρχει μια αμφίδρομη επίδραση του πως το παρακολουθεί ο κόσμος με το πως παίζουμε, το οποίο όταν το νιώθεις καταλαβαίνεις πόσο όμορφο μπορεί να είναι ένα live και γιατί το προτιμάμε από την ηχογράφηση, παρόλο που και αυτή η διαδικασία έχει αντίστοιχες στιγμές.

Το Pitchfork ή το N.M.E. θα προτιμούσατε να αναφερθεί κολακευτικά για το Distractions;

Το N.M.E. γιατί το Pitchfork αναδεικνύει διάττοντες αστέρες…

Με ποια μπάντα θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;

Αυτόν τον καιρό πιστεύουμε ότι αν έπρεπε να διαλέξουμε θα ήταν οι Parquet Courts ή οι Shabazz Palaces.

Αισθάνεστε ότι ανήκετε σε κάποιου είδους hype που συμβαίνει τώρα με ορισμένες αγγλόφωνες μπάντες;

Ξέρουμε ότι υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα στην Ελλάδα για να μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια αγγλόφωνη σκηνή και ότι αυτή η σκηνή έχει αρχίσει να προσελκύει κόσμο. Τώρα αν θέλουμε να το ονομάσουμε hype ή οτιδήποτε άλλο είναι αδιάφορο. Πάντως είναι πολύ ωραίο ότι υπάρχει κόσμος που εκτιμάει αυτό που κάνουμε, όσος κι αν είναι αυτός. 

Θεωρείτε ότι οι δισκογραφικές απομυζούν τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών ή συμβάλλουν ώστε ο καλλιτέχνης να καταφέρει να ολοκληρώσει και να διαδώσει το υλικό του;

Εξαρτάται με το τι εννοείς δισκογραφική και κυρίως με το τι εννοείς καλλιτέχνης. Δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για αυτούς που το κάνουν αυστηρά επαγγελματικά, αλλά σε ότι αφορά στο πως βιώσαμε την συνεργασία με μια δισκογραφική είναι σίγουρο ότι μας βοήθησε και σε κανένα σημείο δεν νιώσαμε κάτι αρνητικό. Από την μικρή μας εμπειρία καταλάβαμε ότι όταν κάτι δεν πάει καλά σε μια συνεργασία είναι σπάνιο να φταίει μόνο ο ένας.

Με τον Sonic Boom ή τον Jason Pierce θα προτιμούσατε να συνεργαστείτε;

Αν έπρεπε να διαλλέξουμε έναν από τους δύο οριακά θα έπρεπε να διαλλέξουμε τον Sonic Boom. Ταιριάζουμε πιο πολλύ ηχητικά απ’όσο με τον Jason Pierce κυρίως αν κρίνει κανείς από τις κυκλοφορίες τους στην μετα-Spacemen 3 εποχή.

Οι A Victim Of Society έχουν κάτι να πουν για όλες αυτές τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;

Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά και να χωράει μέσα σε λίγες γραμμές μιας συνέντευξης που αφορά την μουσική, είναι ότι τα τελευταία χρόνια με όλα αυτά που ζούμε και όσα περνάμε, θα έπρεπε να μας κάνει να σκεφτούμε περισσότερο για το τι έχει γίνει, τι γίνεται και τι θα γίνει στο μέλλον. Και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν το έχουμε αφομοιώσει ακόμα για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

Για ποιον σκηνοθέτη θα θέλατε να γράψετε το soundtrack της νέας του ταινίας;

Για το sequel του Trainspotting, Porno, του Danny Boyle!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας δίσκος ever;

Δεν γίνεται αυτό που λες, δεν γίνεται να υπάρχει ένας μόνο! Led Zeppelin I, Unkown Pleasures, The Velvet Underground & Nico, White Blood Cells, The Psychedelic Sounds Of The 13th Floor Elevators, Taking Drugs To Make Music To Take Drugs To, Is This It και σταματάμε για να μην μακρυγορούμε... 

Τελικά το rock ‘n’ roll συνοδεύεται από sex και drugs;

Το Rock ‘n’ Roll μιμείται την ζωή και τα παραπάνω υπάρχουν στην ζωή. Από το Rock ‘n’ Roll θα λείπουν;

Το Distractions κυκλοφορεί από την Inner Ear Records.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon