Act acoustic sessions: Γιάννης & Νίκος Μαυρίδης "Δύο βιολιά"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δύο βιολιά γεμίζουν τη σκηνή του act. Μια ανεπανάληπτη μουσική performance για όσους αγαπούν βαθιά τη μουσική. Ο Γιάννης και ο Νίκος Μαυρίδης, πατέρας και γιός, βιρτουόζοι του βιολιού, υπόσχονται μια κλασική βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Μια ιδιαίτερη συναυλία, όπου δύο βιολιά θα μας ταξιδέψουν από την εποχή Μπαρόκ μέχρι και πιο σύγχρονα ακούσματα, μέσα από ένα ρεπερτόριο γραμμένο κατ’ εξοχήν για δύο βιολιά, ή βιολί Σόλο, με συνθέσεις του Jean Marie Leclair, του Βέλγου βιρτουόζου του βιολιού Eugene Ysaye και του Georg Friedrich Händel. 

Βιογραφικά των μουσικών

Ο Γιάννης Μαυρίδης γεννήθηκε στην Αλμα-Ατά του Καζαχστάν. Άρχισε το βιολί σε ηλικία πέντε ετών υπό την καθοδήγηση του πατέρα του. Φοίτησε στο Ειδικό Κρατικό Μουσικό Σχολείο και ακολούθως στο State Conservatoire του Καζαχστάν υπό τον καθηγητή Prof. V.Hess. Έπειτα από διαγωνισμό, απέκτησε το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο Moscow State Conservatoire “Tchaikovsky”. Καθηγητής του υπήρξε ο μέγας δάσκαλος του βιολιού Prof. Boris Belenky. Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών του στο “Tchaikovsky” Conservatoire έγινε ο εξάρχων της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Καζαχστάν και παρέμεινε από το 1983 και για έξι χρόνια σ’ αυτή τη θέση. Το 1989 δημιούργησε κουαρτέτο εγχόρδων, στο οποίο έπαιζε το πρώτο βιολί, το οποίο ανακηρύχθηκε σε Κρατικό Κουαρτέτο Εγχόρδων του Καζαχστάν. Εμφανίστηκαν σε πολλές πόλεις της πρώην ΕΣΣΔ και στο εξωτερικό – Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία. Ως σολίστ έχει συμπράξει με ορχήστρες της πρώην ΕΣΣΔ, της Ελλάδας και της Ρουμανίας. Από το 1991 ζει στην Πάτρα, είναι εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και υπεύθυνος του τμήματος εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία, διευθύνει την Ορχήστρα Δωματίου Δημοτικού Ωδείου Πατρών, συνεχίζει τις σόλο εμφανίσεις και συνεργάζεται με την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με όργανα εποχής, υπό την διεύθυνση του Γ. Πέτρου.

Ο Νίκος Μαυρίδης γεννήθηκε στην Αλμα-Ατά του Καζακστάν. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού στο Κρατικό Μουσικό Σχολείο της Αλμά-Ατά. Το 1991 συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας με καθηγητή τον πατέρα του, Γιάννη Μαυρίδη, από το οποίο αποφοίτησε το 2001 με Δίπλωμα και Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές του στην Καρλσρούη της Γερμανίας, υπό τον Καθηγητή A. Breuninger και αποφοίτησε το 2008 με Δίπλωμα και βαθμό Άριστα. Από το 2010 ζει και εργάζεται ως Καθηγητής Βιολιού στην Πάτρα.

act acoustic sessions
Γιάννης & Νίκος Μαυρίδης «Δύο βιολιά» | στο θέατρο act
Τετάρτη 28 Μαΐου στις 21.30
Θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα)
Γενική είσοδος: 5€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037

www.act-theater.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon