Heaven Adores You: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Elliott Smith

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

To κεφάλαιο Elliott Smith είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα της αμερικανικής ανεξάρτητης σκηνής και όχι μόνο. Θα μπορούσαμε να γράφουμε και να μιλάμε για ώρες για τον συγκεκριμένο κύριο. Μοναδικά ταλαντούχος, αλλά συγχρόνως αυτοκαταστροφικός,oδηγήθηκε στην αυτοκτονία το 2003 (μόλις στα 34 του χρόνια) αφού η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, η κατάθλιψη και ο αλκοολισμός είχαν μετατραπεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Η γλυκόπικρη μελαγχολία της μουσικής του συνεχίζει μέχρι και σήμερα, 11 χρόνια μετά το θάνατό του, να γοητεύει με έναν ιδιαίτερο τρόπο και να συγκινεί τους πιστούς φαν σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε δύσκολα μπορούμε να ξεχάσουμε  το συναίσθημα που μας προκάλεσε το άκουσμα των Between The Bars, Miss Misery, Say Yes, No Name #3 και Angeles στην εξαιρετική ταινία του Gus Van Sant “Good Will Hunting” (1997).

Και φτάνοντας στο σήμερα, ο Αμερικανός καλλιτέχνης καταφέρνει για άλλη μια φορά να απασχολήσει και να βρεθεί στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά η αιτία είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε αυτόν. Το Heaven Adores You σκηνοθετήθηκε από τον Nickolas Rossi και ύστερα από 3 χρόνια δουλειάς και επεξεργασίας είναι επιτέλους έτοιμο και πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 5 Μαίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του San Fransisco. Εκτός των άλλων το φιλμ θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό από το παρελθόν (μουσικά κομμάτια, βίντεο και φωτογραφίες του Elliott Smith). Eμείς προς το παρόν παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το επίσημο trailer που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες στο youtube.

5 αγαπημένα κομμάτια που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ :

1. Waltz #2 (XO – 1998)

2. Between The Bars (Either Or – 1997)

3. No Name #1 (Roman Candle – 1994)

4. Son Of Sam (Figure 8 – 2000)

5. Can’t Make A Sound (Figure 8 -2000)

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon