Καινούργιος δίσκος από τους Pixies μετά από 23 χρόνια

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Pixies μπορούν κάλλιστα να συμπεριληφθούν στο πολύ κλειστό club συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν τον κιθαριστικό ήχο και τον τρόπο που τον ακούμε σήμερα. Στη βραχύβια πορεία τους κυκλοφόρησαν τέσσερα full albums σε ισάριθμα χρόνια μέσω της 4AD και επιρέασαν ουκ ολίγες μπάντες από εκεί και πέρα. Εντελώς ξαφνικά και έπειτα την κυκλοφορία του Trompe Le Monde του 1991 αποφάσισαν να διαλυθούν, χαρίζοντας την αιωνιότητα στους Pixies και ασχολούμενοι ο καθένας τους με διάφορα προσωπικά projects που γίνονταν όλο και πιο αδιάφορα με το πέρασμα του χρόνου. Προ δεκαετίας ανακοίνωσαν ότι δραστηριοποιούνται πάλι προκειμένου να πραγματοποιήσουν ζωντανές εμφανίσεις. Για νέο υλικό ούτε λόγος τότε. Πέρσι ξεκίνησαν να κυκλοφορούν καινούργια τραγούδια με τη μορφή Ε.Ρ. Δύο τέτοια κυκλοφόρησαν πέρσι και άλλο ένα φέτος. Αυτά τα τραγούδια θα αποτελέσουν και το υλικό του νέου δίσκου που θα ονομάζεται Indie Cindy και θα κυκλοφορήσει στο τέλος Απριλίου. Το εξώφυλλο το έχει επιμεληθεί ο Vaughan Oliver, ο οποίος έχει σχεδιάσει όλα τα εξώφυλλά τους στην 4AD. Πλέον οι Pixies μπορεί να μην είναι οι πρωτοποριακοί πιονέροι του ανεξάρτητου ήχου, αλλά είναι ακόμα ικανοί να προκαλέσουν συγκίνηση, τουλάχιστον στους παλιούς τους fans. Σίγουρα αρκετοί θα πουν ότι μειώνουν την αξία ενός θρυλικού ονόματος και δεν θα έχουν τελείως άδικο. Τελικά ο καθένας μπορεί να δει τέτοιου είδους επιστροφές από το δικό του προσωπικό πρίσμα.

Αναλυτικά το tracklisting:

01 What Goes Boom
02 Greens and Blues
03 Indie Cindy
04 Bagboy
05 Magdalena 318
06 Silver Snail
07 Blue Eyed Hexe
08 Ring the Bell
09 Another Toe in the Ocean
10 Andro Queen
11 Snakes
12 Jaime Bravo

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon