Πέθανε ο Scott Asheton των Stooges

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πέθανε ο Scott Asheton, drummer των Stooges, σε ηλικία 65 ετών. Ο Scott με τον αδερφό του Ron, τον μπασίστα Dave Alexander και φυσικά τον Iggy Pop αποτελούσαν τους Stooges ένα από τα πιο πρωτόγονα rock 'n' roll σχήματα που εμφανίστηκαν στη δύση των 60ς. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1969 και τρόμαξε τους φιλήσυχους hippies με την επιθετικότητά του. Ακολούθησε το Funhouse το 1970 και το Raw Power το 1973. Στη συνέχεια το group διαλύθηκε και εξαιτίας της μέτριας εμπορικής του απήχησης και των προβλημάτων των μελών του με καταχρήσεις. Μπορεί να μην πούλησαν πολλούς δίσκους στην εποχή τους, όμως η επίδραση που άσκησαν στο punk που έρχονταν ορμητικά λίγα χρόνια αργότερα υπήρξε καθοριστική. Τη τελευταία δεκαετία οι Stooges επαναδραστηριοποιήθηκαν κάνοντας συναυλίες και κυκλοφορώντας νέο υλικό. Πλέον ο Iggy Pop είναι ο μοναδικός επιζών από το θρυλικό συγκρότημά του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon