Όταν οι Ηθοποιοί Γίνονται Τραγούδια

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με αφορμή την κυκλοφορία του κομματιού Bill Murrey από τους Phantogram το Presspop θυμάται και άλλα τραγούδια που στον τίτλο τους περιλαμβάνεται το όνομα ενός ηθοποιού. Τα περισσότερα δεν έγιναν επιτυχίες σαν κομμάτια αλλά αξίζει να τους ρίξουμε μια ματιά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του τίτλου τους.

PHANTOGRAM - BILL MURREY

Το κομμάτι που αποτέλεσε την αφορμή για το άρθρο περιλαμβάνεται στο τελευταίο του δίσκο με τίτλο Voices. Το συγκρότημα κινείται σε electro pop διαδρομές και σίγουρα έχει την πιο εντυπωσικά όμορφη τραγουδίστρια στον εναλλακτικό χώρο.

GORILLAZ- CLINT EASTWOOD

Ένα κομμάτι που έγινε τεράστια επιτυχία πριν από μία δεκαετία (και κάτι). Περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο των Gorillaz, που αποτελούν project του Damon Albarn των Blur. Για τους Gorillaz ο Albarn συνεργάστηκε με πλήθος καλλιτεχνών, από μουσικούς μέχρι animation και video artists, για να δημιουργήσει ένα από τα πιο φρέσκα projects των τελευταίων χρόνων.

EAGLES -JAMES DEAN

Οι Eagles υπήρξαν από τα πιο επετυχημένα rock συγκροτήματα των 70ς. Το κομμάτι τους Hotel California είναι από τα πιο γνωστά όλων των εποχών, ευνοούμενο και από τη παραφιλολογία για ύπαρξη αποκρυφιστικών μυνημάτων. Δεν έγινε το ίδιο και με το James Dean, αλλά με αυτό το συγκρότημα απέδωσε το δικό του φόρο τιμής σε μία μυθική persona της Αμερικής.

BAUHAUS-BELA LUGOZI'S DEAD

Από τους ύμνους των goth-άδων κυκλοφόρησε στα 80ς και γρήγορα έγινε σήμα κατατεθέν σε όλα τα μαγαζιά που παίζουν dark και σέβονται τον εαυτό τους. Κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα. Σαν να μην πέρασε μία μέρα.

BILLY BRAGG-INGRID BERGMAN

Ο βαθύτατα πολιτικοποιημένος βρετανός folk τραγουδοποιός τραγουδά για μκία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς όλων των εποχών.

POSTAL SERVICE-CLARKE GABLE

Οι Postal Service αποτελούν το ηλεκτρονικό project του Ben Gibbard των Death Cab For Cutie. Στον έναν δίσκο που κυκλοφόρησαν έχουν και ένα κομμάτι για τον πιο cool ηθοποιό της χρυσής εποχής του hollywood

KIM CARNES-BETTE DAVIS EYES

Την Kim Carnes δεν θα τη θυμόταν κανείς αν δεν είχε βγάλει αυτό το τραγούδι. Πολυπαιγμένο στα 80ς που κυκλοφόρησε, συμπεριλαμβάνεται και τώρα σε αντίστοιχα αφιερώματα και συλλογές.

TEENAGERS-SCARLETT JOHANSSON

Οι Teenagers είναι ένα από τα πολλά indie pop συγκροτήματα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην γνώρισαν τεράστια επιτυχία, αλλά έγραψαν ένα τραγούδι για τη πιο όμορφη ηθοποιό της εποχής μας.

BANANARAMA-ROBERT De NIRO'S WAITING

Οι Bananarama υπήρξαν ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα της pop του MTV πίσω στα 80ς. To Robert De Niro's Waiting μπορεί να μην ήταν το πιο γνωστό τους κομμάτι, είναι όμως χαρακτηριστικό του ύφους τους και της εποχής.

MADNESS-(MY NAME IS) MICHAEL CANE

Οι Madness υπήρξαν οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του ska κινήματος. Εκφραστές της εργατικής τάξης και πολέμιοι του Θατσερισμού, είχαν ατελείωτη ενέργεια και όρεξη για χορό. Για να τιμήσουν όμως τον σπουδαίο Άγγλο ηθοποιό είπαν να ρίξουν τους τόνους στο συγκεκριμένο κομμάτι, πολύ πιθανόν για να δώσουν έμφαση στον cool χαρακτήρα του ηθοποιού.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon