Τέλος για τους The Rapture - τα κομμάτια που αγαπήσαμε και θα μείνουν στο playlist μας

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Δυστυχώς μετά από αρκετά καλά νέα, συναυλιακά και δισκογραφικά, ήρθε σήμερα και μια είδηση που θα απογοητεύσει αρκετούς. Οι The Rapture, μια μπάντα που ταύτισε το όνομα της με το νεουορκέζικο dance-punk κίνημα, διαλύθηκαν οριστικά και δεν το ανακοίνωσαν καν επίσημα!

Δισκογραφικά ξεκίνησαν το 1999 με το άλμπουμ Mirror, αλλά ευρύτερα γνωστοί έγιναν με το Echoes του 2003 που περιείχε μερικά από τα πιο γνωστά τους single και συνέπεσε με την άνοδο της dance-punk electronica της Νέας Υόρκης και της DFA Records, από την οποία και το κυκλοφόρησαν. Ακολούθησαν δυο ακόμα δίσκοι με μεγάλα κενά, με πιο αξιομνημόνευτο το In the Grace of Your Love του 2011 που ακούσαμε ξανά και ξανά γιατί είχε αρκετά single (με πρώτο και καλύτερο το "How Deep Is Your Love?" φυσικά...) που ακόμα δεν έχουμε βαρεθεί να ακούμε και δύσκολα θα αποσύρουμε τα επόμενα χρόνια από τα playlist μας.

Παρόλη την μικρή σχετικά δισκογραφία τους οι Rapture θα αφήσουν εποχή γιατί ταυτίστηκαν με ένα πρωτοποριακό κίνημα, αυτό που ήθελε την ροκ μουσική να συνδυάζεται με dance στοιχεία, αλλά και μια δισκογραφική εταιρεία που αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη του.

Εμείς αποχαιρετώντας τους διαλέγουμε μερικά από τα κομμάτια που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και μας έκαναν να χορέψουμε ξανά και ξανά (και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν):

 
 
 
 
 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon