Πέθανε ο Pete Seeger

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο θρυλικός folk τραγουδοποιός Pete Seeger από φυσικά αίτια. O Seeger από την αρχή της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε με την πολιτική, κάτι που ήταν εμφανές και στους στίχους που έγραφε. Συμμετείχε σε αντιπολεμικά κινήματα, ήταν υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στεκόνταν δίπλα στις διεκδικήσεις των εργατών. Είχε υποστεί και αρκετές διώξεις για τα κομμουνιστικά πιστεύω του, ιδιαίτερα την εποχή του Μακαρθισμού. Ηχογράφησε πάνω από εκατό δίσκους και συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Bob Dylan, o Woodie Guthrie, ο Bruce Springsteen κ.α. Ο Springsteen ήταν μάλιστα αυτός που τον σύστησε στα νεότερα ακροατήρια, κυκλοφορώντας ένα δίσκο (The Seeger Sessions) αποκλειστικά με υλικό του Pete Seeger.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon