Style & The Series #2: Pan Am & Mad Men

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δύο σειρές μαζί αυτή τη φορά στο Style & The Series και αυτό γιατί πρόκειται για δυο σειρές που έχουν κοινό τους σημείο την εποχή που διαδραματίζονται. Ενώ για το Pan Am δεν έχουμε να πούμε πολλά, μιας και ήταν μια σειρά που κόπηκε άδοξα στην πρώτη κιόλας χρονιά, για το Mad Men έχουμε πολλά παραδείγματα καλοντυμένων να δείξουμε, μιας και μετράει 7 συνεχείς σεζόν που παίζεται στην Αμερική.

Midi, floral φορέματα, μαλλιά πάντα κομμωτηρίου, λεπτές ζώνες που αναδεικνύουν τις καμπύλες της εποχής και το αποστωμοτικό eyeliner είναι το κοινό και των δυο σειρών. Το Mad Men έχει κερδίσει από τη μεριά του πολλά βραβεία για το styling, (μαλλιά, ρούχα, μακιγιάζ) σχεδόν μονοπωλώντας τα βραβεία αυτά κάθε χρόνο. Από την άλλη το Pan Am αν και δεν πρόλαβε να κερδίσει κάποιο βραβείο, μας έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το διαχρονικό στυλ των αεροσυνοδών. Γάντια, καπέλα και κομψά γοβάκια κάνουν τις γυναικες που παρακολουθούν αυτές τις σειρές να αναπολούν μια τέτοια εποχή που η κομψότητα νικούσε οποιαδήποτε άλλη μόδα έχει έρθει από τότε και μετά!

Αυτό που παρατηρούμε όμως παρακολουθώντας αυτές τις σειρές, είναι πως η μόδα που λανσάρουν είναι μόδα που κάθε χρόνο θα δούμε σε μεγάλες πασαρέλες του εξωτερικού. Είναι σίγουρο λοιπόν πως η τηλεόραση επιρρεάζει της τάσεις και σε αυτή την περίπτωση για καλό, μιας και αυτό το μοναδικό στυλ που βλέπουμε αν και σε κάποιους φαίνεται ίσως λίγο παλιακό, είναι το στυλ που ανέδειξε τις πιο σέξυ, κομψές, διαχρονικές φιγούρες όλων των εποχών, όπως Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Grace Kelly κτλ. Πρόκειται για την εποχή που έκανε τη μόδα υπόθεση όλων των γυναικών και γι’αυτο ευγνωμονούμε τις σειρές που μας το υπενθυμίζουν!

Mad Men

Pan Am

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon