Al Porcino, ο βασιλιάς της υψηλής νότας της τζαζ τρομπέτας έφυγε στα 88 του.

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Al Porcino, που άφησε ιστορία με τον δυνατό του ήχο και την χαρακτηριστική του ευκολία να πιάνει τις πιο υψηλές απ´τις υψηλές νότες στην τζαζ τρομπέτα, πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου στο Μόναχο (όπου ζούσε απ´το 1977) στα 88 του χρόνια. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1925 και μεγάλωσε στο New Jersey. Από τα 1940 μέχρι τα 70'ς ήταν πρώτη τρομπέτα σε θρυλικές big bands, όπως του Count Basie, Woody Herman, Stan Kenton και Buddy Rich. Είχε συνεργαστεί και με τον Charlie Parker. Είχε φτιάξει και τις δικές του μπάντες, με μία απ´τις οποίες με τραγουδιστή τον Mel Torme κέρδισε το Grammy το 1975 για τον δίσκο "Live at the Maisonette". Επίσης είχε συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις των Frank Sinatra, Ray Charles και Peggy Lee, αλλά και σε πολλά soundtracks ταινιών.

Γιώργος Μαρκουλάκης

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon