Νέο ποπ trailer: My Secret World – H ιστορία της Sarah Records

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πριν 3 περίπου χρόνια, κατά τύχη, είχαμε πέσει πάνω σε ένα video teaser ενός ντοκιμαντέρ που αφορούσε τη θρυλική δισκογραφική εταιρεία Sarah Records. O καιρός πέρασε όμως, ψάξαμε περισσότερες πληροφορίες σε σχετικά sites σύμφωνα με τις οποίες τελικά το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ δεν είχε ολοκληρωθεί. Η αναμονή για τους μεγάλους fans συνεχιζόταν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Sarah Records υπήρξε μία πολύ σπουδαία βρετανική δισκογραφική που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1987 στο Bristol της Αγγλίας από τον Matt Haynes και την Clare Wadd και συνδέθηκε άρρηκτα με την indie pop σκηνή από την δημιουργία της εως τα μέσα της δεκαετίας του '90. H ίδια η Clare Wadd υποστήριξε ότι εκείνη την περίοδο διαβάζοντας το βιβλίο “Emma” της Jane Austen, επηρρεάστηκε πολύ και πρότεινε πως το γυναικείο όνομα Sarah θα μπορούσε άνετα να σταθεί σαν όνομα της εταιρείας.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα μικρό υπόγειο διαμέρισμα με τους The Sea Urchins να παραδίδουν επίσημα το πρώτο single "Pristine Christine" το 1987. Μακριά από το Λονδίνο που τότε ήταν το κέντρο του μουσικού ενδιαφέροντος, μπάντες όπως οι Field Mice, οι The Orchids, οι Αnother Sunny Day, οι Εven As We Speak κλπ έχτιζαν σιγά σιγά το μύθο της Sarah Records με μελωδίες αξέχαστες που αγαπήσαμε όσο λίγες. Το 1995, ύστερα από 100 ποπ κυκλοφορίες γράφτηκε και το οριστικό τέλος.

Πριν μερικές μέρες  δημοσιεύτηκε το επίσημο trailer για το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ, ο τίτλος του οποίου είναι My Secret World – The Story Of Sarah Records. Μετά από 4 χρόνια, η Lucy Dawkins ολοκληρώνει αυτή τη δουλειά την οποία μάλιστα και χρηματοδότησε, ενώ ήδη προγραμματίζεται η επίσημη πρεμιέρα στο Bristol. Οι ιδρυτές και αγαπημένοι καλλιτέχνες μέσα από τις συνεντεύξεις μιλούν για όλες τις εμπειρίες της εποχής, ανάμεσά τους ο Harvey Williams των Another Sunny Day, η Amelia Fletcher των Heavenly, o Paul Stewart των Blueboy και άλλοι πολλοί.

Οι δημιουργοί στο επίσημο site τους ζητούν τη βοήθεια και συμβολή του κοινού προκειμένου να καταφέρει το ντοκιμαντέρ να προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες και φεστιβάλ, αλλά και να γραφτεί σε DVD ώστε όλοι οι μεγάλοι fans ανά τον κόσμο να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. “Make some noise!” προτρέπουν χαρακτηριστικά ζητώντας από τον κόσμο να μπει σε youtube, vimeo, twitter κλπ και να αφήσει κάποιο επιδοκιμαστικό σχόλιο ώστε να γίνει ένας μίνι-ντόρος.

5 δίσκοι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ :

1. Another Sunny Day – London Weekend (1992)
2. The Field Mice – Snowball (1989)
3. The Sea Urchins – Stardust (1992)
4. Blueboy – If Wishes Were Horses (1992)
5. The Orchids – Striving For The Lazy Perfection (1994)

 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon