Field Stories

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ιστορίες αγαπημένων καλλιτεχνών που μοιράζονται δημόσια το πάθος τους για την στρογγυλή θεά και οι ομάδες που υποστηρίζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο James Allan, frontman και κιθαρίστας της σκωτσέζικης μπάντας Glasvegas και υποσχόμενος ποδοσφαιριστής των μικρότερων κατηγoριών της Σκωτίας στις αρχές των 00’s. Μεγαλωμένος δίπλα από το Celtic park, δε θα μπορούσε παρά να γίνει υποστηρικτής των Καθολικών του old firm της Γλασκώβης.

“Έχω πιο πολλές επιρροές από το double της Celtic το 1987-88, παρά από οποιαδήποτε μουσική” είχε δηλώσει κάποτε.

Μπορεί να αγωνίστηκε με πολλές ομάδες (Cowdenbeath, East Fife, Queen's Park, Gretna, Stirling Albion), αλλά με την ομάδα της καρδιάς του τα κατάφερε μόνο σε κάποιους φιλανθρωπικούς αγώνες, και μια φορά σε ένα φιλικό match ως αντίπαλος στα πλαίσια της προετοιμασίας. Μέτρησε πάνω από 100 συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες καθώς και κάποιες ατομικές διακρίσεις, όπως η υποψηφιότητα για παίκτη της χρονιάς στη Γ κατηγορία με την Queen’s Park!

O περίγυρος του αναγνώριζε ότι πέραν του όποιου ταλέντου είχε στο ποδόσφαιρο η μεγάλη του ικανότητα ήταν στη μουσική. Όπως ο ίδιος έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του “οφείλω πολλά στον τελευταίο προπονητή μου Paul Martin στην Dumbarton που με παρότρυνε να κάνω το άλμα σταματώντας το ποδόσφαιρο δίνοντας τα πάντα στη μουσική”.

Η ιδέα δημιουργίας μιας μπάντας υπήρξε χρόνια πριν το ποδόσφαιρο, όπου επηρεασμένος από τους Gallagher και τους Oasis είχε δηλώσει “όταν έβλεπα τους Oasis σκεφτόμουν, ότι αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος να ζεις”. Ως μουσικές επιρροές δηλώνει τον βασιλιά Elvis, τον Phil Spector καθώς και τον Ian McCulloch των Echo and the Bunnymen, παρόλο που σε άλλη δήλωσή του είχε πει για το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα και παλιό αστέρι της Celtic «βλέπω τον Andy Walker όπως  τον Elvis Presley. Ήταν πάντα ο αγαπημένος μου παίκτης. Ο τρόπος που χτυπούσε τη μπάλα ήταν σχεδόν τέχνη». Μετά από πολλά χρόνια και τέσσερις επιτυχημένους δίσκους, η επιλογή που έκανε το 2008 να διακόψει την ποδοσφαιρική του καριέρα για τις χαρές του rock ‘n’ roll και τη δημιουργία της «οικογενειακής» μπάντας (αδέρφια και ξαδέρφια),Glasvegas, φαίνεται άκρως επιτυχημένη.

Με ατμοσφαιρικούς shoegaze ήχους, στιβαρά drums καθώς και τη χαρακτηριστική προφορά του Allan έχουν αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό, με πολλούς από αυτούς λάτρεις της σκωτσέζικης μουσικής σκηνής, κάνοντας τους Glasvegas άξιους να στέκονται δίπλα στους The Jesus and the Mary Chain, the Pastels και Belle and Sebastian.

“Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ μουσικής και ποδοσφαίρου είναι  ότι και τα δύο μπορούν να σε κάνουν να θριαμβέψεις, να σου προσφέρουν ευφορία και ένα πολύ όμορφο συναίσθημα” James Allan

Ο τελευταίος δίσκος των Glasvegas LaterWhen The Tv Turns To Static κυκλοφόρησε φέτος τον Σεπτέμβρη από την BMG records. 

 
 
Αποστόλης Οικονόμου
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon