Underground Diamonds :: January - February 2023

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αρκετά δυναμικά ξεκίνησε η χρονιά με την επιστροφή των Sleater Kinney και το δεύτερο άλμπουμ των Smile να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας στις αρχές του Ιανουαρίου ενώ μετά από χρόνια κυκλοφόρησαν δίσκο οι Grandaddy. Πάμε όμως να δούμε ένα - ένα τα πρώτα underground diamonds για τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Καλή ακρόαση!



1. // THE BV'S - TAKING PICTURES OF TAKING PICTURES

Με καταγωγή από το Άουγκσμπούργκ της Γερμανίας σε αυτό το τρίτο δίσκο τα μέλη αυξάνονται από δύο σε τέσσερα (Fred Jehle και Josh Turner το αρχικό δίδυμο). Ο ήχος γίνεται πιο συμπαγής και δεμένος με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει πως είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχουν παρουσιάσει έως σήμερα. Το Taking Pictures Of Taking Pictures είναι αρχικά ένα νοσταλγικό ταξίδι στη χρυσή εποχή που η Sarah Records έκανε θραύση στην indie κοινότητα, θα θυμίσει δε κάτι από τις κυκλοφορίες των Field Mice στους παλιούς και ολίγον από Luxembourg Signal στους νεότερους.

https://thebvs.bandcamp.com/album/taking-pictures-of-taking-pictures


 

2. // TALK SHOW - EFFIGY

Οι Talk Show αναγνωρίζονται πλέον ως ένα από τα πιο νέα συναρπαστικά συγκροτήματα της Αγγλίας και ήδη έχουν καταφέρει να περιοδεύουν με μπάντες όπως οι Fontaines D.C., Shame & Squid. Ενώ κινούνται σε αυτή τη post punk στρατόσφαιρα των 2020's, η διαφορά με τα προαναφερθέντα συγκροτήματα είναι ότι εμπεριέχουν industrial στοιχεία ή και ακόμα heavy breakbeats όπως πετυχημένα το έκαναν κάποτε οι Chemical Brothers δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στο Effigy.


3. // AMITURE - MOTHER ENGINE

Οι Νεοϋορκέζοι Amiture αφήνουν το βαρύ synth πέπλο που έντυνε το ντεμπούτο άλμπουμ τους The Beach (2021) και παρουσιάζουν το Mother Engine με μία βαθιά και σκοτεινή groove trip hop προσέγγιση. Tα δώδεκα τραγούδια ταλαντεύονται ανάμεσα στο χορευτικό και στο απόλυτα καταθλιπτικό, η μελωδική κιθάρα παίζει το ρόλο της και ο δίσκος κάθε άλλο παρά βαρετός ακούγεται. 

https://amiture.bandcamp.com/album/mother-engine


4. // WHITELANDS - NIGHT-BOUND EYES ARE BLIND TO THE DAY

Με τις Shoegaze μπάντες να ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη, οι Whitelands με το ντεμπούτο τους ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες καθώς δεν είναι τυχαίο πως οι Slowdive τους επέλεξαν ως support group σε όλες τις συναυλίες του περασμένου Φεβρουαρίου. Η πολύ κοινή αυτή ηχητική προσέγγιση των δύο συγκροτημάτων μετουσιώνεται από το εναρκτήριο Setting Sun έως το Now Here's The Weather που κλείνει το δίσκο σε μόλις τριάντα τρία λεπτά.

https://whitelands.bandcamp.com/album/night-bound-eyes-are-blind-to-the-day


5. // ROYEL OTIS - PRATTS & PAIN

Ντεμπούτο και για τους Αυστραλούς Royel Otis, που μας προσφέρουν έναν κιθαριστικό ποπ δίσκο για όλα τα γούστα. Τα Foam και Sofa King είναι τραγούδια που περιμέναμε και δεν έγραψαν ποτέ οι MGMT στο ελαφρώς απογοητευτικό Loss Of Life, το Heading For The Door θυμίζει την αφέλεια των 80's, ενώ στο Fried Rice περνούν από μπροστά μας οι πάντα συμπαθείς Dexy's Midnight Runners. Υπάρχει η αίσθηση ότι η κυκλοφορία του Pratts & Pain πέρασε στα ψιλά γράμματα αλλά υπάρχει ελπίδα πως ίσως ο δίσκος λάβει την αναγνώριση που του αξίζει προς το τέλος της χρονιάς όπου οι διάφορες best of μουσικές λίστες έχουν την τιμητική τους.


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
2022
Underground Diamonds: January - February 2022
Underground Diamonds: March - April 2022 
Underground Diamonds: May - June 2022 
Underground Diamonds: July - August 2022

Underground Diamonds: September -  October 2022
Underground Diamonds: November - December 2022
Underground Diamonds: Best of 2022
2023

Underground Diamonds: January - February 2023
Underground Diamonds: March - April 2023
Underground Diamonds: May - June 2023
Underground Diamonds: July - August 2023
Underground Diamonds: September - October 2023
Underground Diamonds :: November - December 2023
Underground Diamonds - Best Of 2023

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon