Vampire Weekend - Only God Was Above Us

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Vampire Weekend είναι ένα συγκρότημα που έχουν καταφέρει να σημειώσουν αξιόλογη εμπορική επιτυχία, να γνωρίσουν την καθολική κριτική αποδοχή και ταυτόχρονα να έχουν διαμορφώσει το δικό τους αναγνωρίσιμο ήχο. Έναν ήχο που είναι πολυσυλλεκτικός και σύγχρονος. Περιλαμβάνει κλασσική pop, rock 'n' roll παρεκτροπές, afro beat ρυθμολογία και αναφορές σε μπάντες που στιγμάτισαν την pop κουλτούρα, όπως οι Beach Boys, οι Talking Heads και οι Beatles μεταξύ άλλων. Αν μη τι άλλο έχουν καταγράψει μία πέρα για πέρα αξιόλογη πορεία και το φετινό ''Only God Was Above Us'' είναι αισίως το πέμπτο τους δισκογραφικό βήμα. Ένας δίσκος που βρίσκει τους Vampire Weekend σε μεγάλη φόρμα και σπουδαίες ιδέες να καταθέσουν. Οι retro αναφορές τους, παρουσιάζονται με μοντέρνα προσέγγιση και μία διάχυτη νοσταλγία ξεχειλίζει από τα αυλάκια του δίσκου. Η pop των Vamprire Weekend, για άλλη μία φορά, είναι καλοδουλεμένη, πλούσια σε ήχους και συναισθήματα, αντάξιο ενός από τα σπουδαιότερα pop συγκροτήματα της εποχής μας.

Ο δίσκος ξεκινά με το νευρώδες ''Ice Cream Piano'' να αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αυτού που κάποτε ονομάστηκε κολλεγιακό rock, για να ακολουθήσει το ''Classical'' που μεταφέρει στο σήμερα την αθωότητα των πρώτων ημερών της pop. Στο ''Capricorn'' θα σε κάνουν να συγκινηθείς και στο παιχνιδιάρικο ''Connect'' έντονη είναι η παρουσία των synths. Η λευκή soul του ''The Surfer'' ενδείκνυεται για νυχτερινό soundtrack σε βραδινές βόλτες στο κέντρο κάποια μεγαλούπολης και ''Prep-School Gangsters'' έχει κάτι από τη φινετσάτη pop των Blur. Το ρυθμικό ''Gen-X Cops'' είναι το ξεσηκωτικό single του δίσκου και στο ''Mary Boone'' η ρομαντική διάθεση ξεχειλίζει ως συναίσθημα. Γοητευτικό το retro ''Pravda'' και ο δίσκος κλείνει με τη μεγαλειώδη pop του ''Hope'', όπου στα οχτώ καθηλωτικά λεπτά του περικλύει κάτι από τη μαγεία ενός ''A Day In The Life'' ή ενός ''God Only Knows''. Το ''Only God Was Above Us'' βρίσκει τους Vampire Weekens λιγότερο ρυθμικούς, περισσότερο νοσταλγικούς και πάντοτε με πολύ έμπνευση. Σύγχρονοι αναζητητές των τέλειων pop μελωδιών, μας παραδίδουν ακόμα ένα δισκογραφικό κομψοτέχνημα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon