Sleater-Kinney - Little Rope

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα από τα πρώτα ονόματα που σκέφτεται κάποιος όταν ακούει τη φράση alternative girl band, είναι αυτό των Sleater-Kinney. Και δικαίως, διότι η μπάντα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει χαράξει μία εντυπωσικά πορεία από τα μέσα των '90ς που μας συστήθηκαν, έως τις μέρες μας. Έχουν κυκλοφορήσει μία σειρά από εξαιρετικούς δίσκους, που προσδιόρισαν την γυναικεία οπτική στην ανεξάρτητη κιθαριστική μουσική. Το φετινό ''Little Rope'' είναι ο ενδέκατος δίσκος της μπάντας και ο δεύτερος που τις βρίσκει ως ντουέτο, μιας και η drummer Janet Weiss αποχώρησε λόγω μουσικών διαφωνιών. Οι ηχογραφήσεις του ''Little Rope'' σημαδεύτηκαν από την απώλεια της μητέρας και του πατριού της Carrie Brownstein σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αναπόφευκτα ο ήχος έγινε πιο σκοτεινός, οι post punk αναφορές πιο φανερές από ποτέ  και η απώλεια να πλανάται έντονα στους στίχους. Το ΄΄Little Rope'' έρχεται να διαδεχθεί τους δύο πιο αδύναμους, συγκριτικά, δίσκους της μπάντας και καταφέρνει να σηματοδοτήσει την επιστροφή των Sleater-Kinney στην κυκλοφορία πραγματικά σπουδαίων δίσκων.

Ο δίσκος ξεκινά με το δυναμικό alternative rock του ''Hell'' να μας δείχνει ότι η μπάντα βρίσκεται σε φόρμα, για να ακολουθήσει το ρυθμικό και catchy ''Needlessly Wild''. Το ''Say It Like You Mean It'' είναι από τις πιο pop στιγμές της δισκογραφίας του με κολλητικό ρεφραίν και μελωδία, ενώ στο ''Hunt You Down το post punk μπλέκει με τον κιθαριστικό alternative ήχο των '90ς. Στο ''Small Finds'' επιστρέφουν στις πρώιμες και σαφέστατα πιο οργισμένες, μέρες τους και στο ''Don't Feel Right'' χρησιμοποιούν πιο pop μελωδίες. Όσο και να περνάνε τα χρόνια, η φλόγα των Sleatr-Kinney παραμένει άσβεστη και αυτό φαίνεται σε κομμάτια σαν το ''Six Mistakes'', ενώ στο ''Crusador'' ο ήχος τους γίνεται οριακά χορευτικός. Στο ''Dress Yourself'' ρίχνουν τους τόνους, βγαζοντας την πιο συναισθηματική πλευρά της τραγουδοποιίας τους και για το τέλος έχουν κρατήσει τις δυναμικές και ευφάνταστες κιθάρες του ''Untidy Creature'' . Οι Sleater-Kinney επιστρέφουν μέ έναν πολύ καλό δίσκο, που στέκεται επάξια στις σημαντικότερες κυκλοφορίες της μπάντας. Μία μπάντα που καταφέρνει να μετουσιώσει δημιουργικά τα βιώματά της και να μην επαναπαύεται στις δάφνες ενός ένδοξου παρελθόντος.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon