To Patras Art Festival έρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά 29 και 30 Ιουνίου 2024!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Patras Art Festival 4
29 & 30 Ιουνίου

Την πρώτη μέρα του PAF (Σάββατο 29 Ιουνίου) είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστούν 6 μοναδικές παραστάσεις χορού από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, χορογράφους και χορευτές. 

"Rupture Persephone" της Αθανασίας Κανελλοπούλου 
Το έργο Rupture Persephone εστιάζει στις αντανακλάσεις των σκοτεινών τοπίων του Ανθρώπινου, πάνω στο μύθο του Θεϊκού. Δύο εαυτοί, του φωτός και του σκότους, ένα σύμπαν ολόκληρο σε μια ελάχιστη αναπαράσταση, στη διαχωριστική γραμμή της φωτοσκίασης, σε μια Περσεφόνη. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Ramallah Contemporary Dance Festival, στην Παλαιστίνη και έκτοτε έχει παρουσιαστεί συνολικά σε 12 χώρες. Η δημιουργία, η χορογραφία και η ερμηνεία είναι της πολυσχιδούς Αθανασίας Κανελλοπούλου, ενώ η δραματουργία είναι του Samuel Volkhard Guist σε μουσική Mario Sammut.

"From innocence to innocence" του Julian Bulku 
Το "From Innocence to Innocence" είναι μια πειραματική σύνθεση θεάτρου, ποιητικού σεναρίου, σύγχρονου χορού, στοιχείων αλβανικών παραδοσιακών και διαλογισμού/πραγματοποίησης. Εξερευνά τον αγώνα του πρωταγωνιστή που αγγίζει τη μετανάστευση και την πατρίδα, την ταυτότητα και το φύλο, καθώς και τον αδιάκοπο αγώνα για τη διαφύλαξη της καθαρότητας της συνειδητότητάς του αντιμέτωπος με το ασταμάτητο κύμα εμπειριών της ζωής. Το αρχικό σενάριο αναμειγνύει ποίηση από αλβανικούς μύθους και ποίηση με παγκόσμιες φωνές στη λογοτεχνία, τη μουσική και τη φιλοσοφία, προσφέροντας μια προσωπική, τοπική και παγκόσμια εξερεύνηση της πολιτιστικής και της συνειδητότητας. Η σύλληψη του έργου, η χορογραφία και η σκηνοθεσία είναι του αεικίνητου Julian Bulku τον οποίο βλέπουμε κι επί σκηνής. 

"Στράτα" της Αnimaterra Company
Στο έργο "Στράτα" η χορογράφος Σύλβια Κατσαρού μαζί με μια ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας μεταφέρουν σε ένα ονειρικό τοπίο δομημένο με στιγμές σύνδεσης και αποσύνδεσης. Εκεί όπου ο χρόνος δεν έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πέρα από την εικόνα, πίσω από την δράση, ό,τι συμβαίνει είναι μια πιθανή πραγματικότητα.

"Noi" των Κάλια Μαυροφτή & Παναγιώτη Τασούλη
Πώς επιλέγουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον που δεν μπορεί να μιλήσει. Χέρια γεμάτα εκφραστικότητα που έρχονται να συμπληρώσουν ένα σώμα που έχει ως μόνο σκοπό του, την επικοινωνία όπως μόνο εκείνο ξέρει. Ή μήπως μόνο όπως εκείνο μπορεί; Ένα παιχνίδι γύρω από την αθωότητα και την απλότητα μέσα απ’ την ματιά της Κάλιας Μαυροφτή και Παναγιώτη Τασούλη.

"Var. 5" της Γεωργίας Νικολοπούλου 
Η πατρινή Γεωργία Νικολοπούλου με ένα πλούσιο βιογραφικό έρχεται στο PAF με το "Var. 5".  Ένα ταξίδι μέσω της νεοκλασσικής κίνησης και της μελωδίας. Το "Le Vide" είναι ένα κομμάτι προορισμένο να εκδηλώσει απουσία, εσωτερικότητα, την ανησυχία του σώματος και την αναγέννηση μέσω της έκφρασής του. Αποσκοπεί στην διήγηση μιας προσωπικής ιστορίας μέσω της χρήσης των pointes και την δημιουργία γραμμών και σχημάτων στο χώρο.

"In repeat" του Art evolution studio στην Πάτρα σε χορογραφία Ειρήνης Αποστολάτου 
Η χορευτική παράσταση "In Repeat", χορογραφημένη από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Ειρήνη Αποστολάτου και ερμηνευμένη από τους μαθητές του Art Evolution Studio στην Πάτρα, αναδεικνύει μια εκρηκτική εξέλιξη της καθημερινότητας, επισημαίνοντας τη δύναμη της επανάληψης. Μέσα από δυναμικές χορευτικές κινήσεις, οι χορευτές αποκαλύπτουν την αμετάβλητη ομορφιά αυτής της διαδικασίας.

Όλες οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν το Σάββατο 29 Ιουνίου στη Δεξαμενή Project.

Τη δεύτερη μέρα του PAF (Κυριακή 30 Ιουνίου) είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστούν 2 διαφορετικές σε στυλ αλλά εξίσου φανταστικές συναυλίες απ’ τους Colorgraphs και Φωνόπτικον.

COLORGRAPHS

Ανεξαιρέτως του BPM και του ηχητικού περιβάλλοντος που δημιουργεί αυτό το ισχυρό δίδυμο στη σκηνή, το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να σας πάρουν μαζί στη συναισθηματική αυτή βόλτα και να σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε κι εσείς κομμάτι αυτού που βιώνετε. Το COLORGRAPHS, πηγάζει από ηλεκτρονικούς ήχους με R&B επιρροές και Neo-Soul στοιχεία καθώς και με μια δόση Pop. Θα κουνήσουν το σώμα σας, αλλά θα σας κρατήσουν και το χέρι.

Το COLORGRAPHS έγινε μέρος της αθηναϊκής σκηνής με τον πειραματικό ντεμπούτο δίσκο ‘Gradients’ το 2018. Από τότε το προτζεκτ, έχει εξελιχθεί ηχητικά και έχει αναπτύξει μια πιο ώριμη δημιουργική ταυτότητα. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να ακουστεί στα single ‘Dare’, ‘MGBS7’ και επίσης στην τελευταία remixed έκδοση ‘MGBS7-Osive Remix’. Οι δημιουργοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στούντιο ηχογραφώντας το δεύτερο άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χειμώνα. Μερικές από τις τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις είναι οι εξής: Open Air Gigs 2024 (ΚΠΙΣΝ), ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΚΟ Φεστιβάλ 2023 (ΠΛΥΦΑ), ΕΛΕΥΣΙΣ 2023 (ΚΑΜΑΡΕΣ / Osmosis).

ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ

Ο ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ (Στέφανος Κωνσταντινίδης) μουσικός καλλιτέχνης και παραγωγός, συνθέτοντας ηλεκτρονική́ μουσική́ και techno beats, ξεκίνησε το project ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ (Fonoptikon) το 2020. Γνωστός στο κοινό́ μέσω της καθιέρωσης ηλεκτρονικών project (ΗΧΟΤΟΠΙΑ, Electroware) αυτή́ τη φορά́ εμπνευσμένος από́ την κουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας, ενορχηστρώνει τις synthwave - darksynth συνθέσεις του.

ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ LIVE: Offworld

O ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ, αυτή́ τη φορά́ εμπνευσμένος από́ την κουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας ενορχηστρώνει τις synthwave - dark synth συνθέσεις του. Οι σκοτεινές μπασογραμμές και τα melodic techno beat συναντούν σκηνές επιστημονικής φαντασίας του neo-noir και ρετρό́ κινηματογράφου, αποδίδοντας έτσι μια μοναδική́ οπτικοακουστική́ παράσταση.

​Οι δύο συναυλίες θα λάβουν μέρος την Κυριακή 30 Ιουνίου στη Δεξαμενή Project.

Patras Art Festival
29 & 30 Ιουνίου
Χώροι διεξαγωγής: Δεξαμενή Project, Art Evolution
Είσοδος: Online Προπώληση: 6€ Πόρτα: 8€ - PAF Combo: 10€
More.com: https://www.more.com/music/patras-art-festival-paf/  
Trailer Link: https://www.youtube.com/watch?v=TjAr3Udbkho

Επικοινωνία:
E: [email protected]
W: www.patrasartfestival.com/
F: patrasartfestival

IG: patrasartfestival/
T: 6972425269

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon