Underground Diamonds :: March - April 2024

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πάρα πολλές κυκλοφορίες και αυτό το δίμηνο. Από τις επιστροφές των Elbow, The Libertines, The Jesus And Mary Chain, τους σχετικά δισκογραφικά συνεπείς Pet Shop Boys, η λίστα φτάνει μέχρι τους ξεχασμένους από τα media James και Starsailor. Στο underground επίσης επίπεδο ο όγκος κυκλοφοριών είναι τεράστιος. Παρακάτω ένα μόλις πολύ μικρό δείγμα από τα πολλά που  κέντρισαν το ενδιαφέρον της στήλης.1. // ALEJANDRO ESCOVEDO - ECHO DANCING

O Αμερικάνος κιθαρίστας - τραγουδοποιός Alejandro Escovedo δεν είναι άγνωστος στους μουσικούς κύκλους. Η δισκογραφία του πλούσια και οι συνεργασίες του πάμπολλες. Ενώ η αρχική του ιδέα προοριζόταν στην ηχογράφηση νέου δίσκου τελικά στο Echo Dancing συμπεριέλαβε τραγούδια από παλαιότερες κυκλοφορίες δίνοντας τους νέα πνοή. Το Bury Me και το Too Many Tears μεταλλάσσονται σε χορευτικά μπιτάτα blues, το Castanuelas προσαρμόζεται σε reggae ταχύτητες ενώ με την punk εκδοχή του John Conquest ο Escovedo θυμάται ξανά τα νιάτα του.

https://alejandroescovedo.bandcamp.com/album/echo-dancing

 

 

2. // ACID TONGUE - ACID ON THE DANCEFLOOR

Οι Acid Tongue προέρχονται από το Σιάτλ της Αμερικής μιας πόλης που έχει αφήσει ανεξίτηλα το σημάδι της στη rock μουσική. Αποτελούνται από το βασικό ντουέτο, τον τραγουδιστή Guy Keltner και τον ντράμερ Ian Cunningham οι οποίοι πλαισιώνονται από πολυάριθμους μουσικούς είτε στο στούντιο είτε στις περιοδείες. Στον rock πυρήνα των Acid Tongue ενσωματώνονται glam, garage, r&b στοιχεία, σίγουρα προσθέτουν αρκετή ψυχεδέλεια, διασκευάζουν το L.S.D. των The Pretty Things και με τον τέταρτο δίσκο τους επαναπροσδιορίζουν τον ήχο του Σιάτλ.

https://acidtongue.bandcamp.com/album/acid-on-the-dancefloor


3. // MARBLED EYE - READ THE AIR

H αποχώρηση βασικού μέλους του γκρουπ σε συνδυασμό με την πανδημία του Covid εμπόδισε αρκετά τη δημιουργία του δεύτερου δίσκου των εξίσου Αμερικάνων Marbled Eye. Κιθάρες που παραπέμπουν στους Wire, τo Read The Air έχει τη δυναμική και το νεύρο σύγχρονων συγκροτημάτων όπως οι Total Control και οι Protomartyr ενώ στιχουργικά καλύπτουν την γενικά κοινωνική απογοήτευση στο σύγχρονο κόσμο.

https://marbledeye.bandcamp.com/album/read-the-air

4. // OUTER WORLD - WHO DOES THE MUSIC LOVE?

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες (και συγκεκριμένα από την πολιτεία της Βιρτζίνια) μας συστήνεται το ντουέτο των Outer World. Το μίνι ντεμπούτο τους αποτελείται από μόλις επτά τραγούδια στο οποίο παντρεύουν ρετρό ήχους από τα 60's με ψυχεδελική ποπ και 90's electronica. Με τα Forms Of Knowing και The Message Is The Message αναπολούμε τους Lali Puna,τον κατάλογο της Morr Music (που κινείται ανελλιπώς σε αυτά τα μουσικά πεδία) όπως και τη σταθερά αξία των αγαπημένων Stereolab.

https://outerworldmusic.bandcamp.com/album/who-does-the-music-love


5. // SILENTWAYS - AEON

Με darkwave (κυρίως) και gothic καταβολές οι Ιταλοί Silentways κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους μέσω της Ελβετικής Swiss Dark Nights, δισκογραφικής που ειδικεύεται σε αυτά τα μουσικά είδη. Οι ομοιότητες με τους συνοδοιπόρους της σκηνής αυτής She Past Away είναι αρκετές με τη διαφορά όμως ότι τα τραγούδια των Silentways ντύνουν τα γυναικεία αιθέρια φωνητικά της Annalisa Lynch

https://swissdarknights.bandcamp.com/album/aeon


Σιλιντζήρης Πάνος

---------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Underground Diamonds: March - April 2021
Underground Diamonds: May - June 2021
Underground Diamonds: July August 2021
Underground Diamonds: September - October 2021

Underground Diamonds: November - December 2021
2022
Underground Diamonds: January - February 2022
Underground Diamonds: March - April 2022 
Underground Diamonds: May - June 2022 
Underground Diamonds: July - August 2022

Underground Diamonds: September -  October 2022
Underground Diamonds: November - December 2022
Underground Diamonds: Best of 2022
2023

Underground Diamonds: January - February 2023
Underground Diamonds: March - April 2023
Underground Diamonds: May - June 2023
Underground Diamonds: July - August 2023
Underground Diamonds: September - October 2023
Underground Diamonds :: November - December 2023
Underground Diamonds - Best Of 2023
2024
Underground Diamonds: January - February 2024

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon