Maxwell Frazer (aka Maxi Jazz), 14 June 1957-23 December 2022

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Από τον Σταμάτη Τζιώλα

Η βουδιστική πραότητα της ευγενούς παρουσίας του. Η φωτεινή αύρα που αγκάλιαζε μόνιμα το ψηλόλιγνο κορμί του. Η εκπεμπόμενη ουμανιστική καλοσύνη. Η διαρκής αναζήτηση της ειρήνης, εσωτερικής και κοινωνικής. Η βαθιά σοφία των λέξεων που σκέφτηκε και μεταμορφώθηκαν σε τραγούδια αγαπημένα. Η χαρακτηριστική, αποπνέουσα ηρεμία και χάρη, φωνή του. Η σπάνια γλυκύτητα στο βλέμμα. Το πολύτιμο χάρισμα να ξεσηκώνει μικρές μουσικές σκηνές και στάδια ολόκληρα. Η μοναδική ικανότητα να μεταβαίνει αβίαστα από την κατάσταση εσωτερικής γαλήνης με τα μάτια του κλειστά, στην υψηλή χορευτική ενέργεια των ηλεκτρονικών ύμνων των Faithless. Η ηλεκτρισμένη χημεία του με την Sister Bliss και τον Rollo. Η βαθιά του επιθυμία (ανάγκη;) να ενοποιείται και να συντονίζεται απόλυτα με το κοινό. Η αγάπη του για τα αυτοκίνητα αλλά και την Crystal Palace FC. Η δισκοθήκη με τα χιλιάδες βινύλια. Το παρελθόν ως DJ που ποτέ δεν ξέχασε.

Ο «κήρυκας» Maxi Jazz, ο Grand Oral Disseminator (G.O.D.) όπως αυτοπροσδιορίζεται στο συγκλονιστικό μανιφέστο κοσμοθεωρίας και προσωπικών πεποιθήσεων «Reverence», του ομότιτλου πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος, ήταν όλα όσα προαναφέρθηκαν και ίσως πολλά περισσότερα. Θα είναι σημαντικό το κενό που δημιουργήθηκε, για εμάς που τον ακολουθήσαμε σε πολλές συναυλίες, στο Ρόδον, στον Λυκαβηττό και στο Γκάζι, που χοροπηδήσαμε μαζί του ακατάπαυστα γεμάτοι αστείρευτη, αγνή ένταση, τραγουδώντας παράλληλα τους στίχους του, που επιλέξαμε τα κομμάτια του σε πικάπ και CD players, σε σπίτια, αυτοκίνητα ή bar.

Η δεκαετία του ’90, και όχι μόνο, δεν θα ήταν ποτέ η ίδια χωρίς αυτόν. Rest In Peace Maxi, εξάλλου GOD IS A DJ. 

«This is my church
This is where I heal my hurts
It's in natural grace
Or watching young life shape
It's in minor keys
Solutions and remedies
Enemies becoming friends
When bitterness ends
This is my church
This is my church
This is my church

This is my church
This is where I heal my hurts
It's in the world I've become
Contained in the hum
Between voice and drum
It's in the change

The poetic justice of cause and effect
Respect, love, compassion

This is my church
This is where I heal my hurts
For tonight
God is a DJ
For tonight
God is a DJ
This is my church»

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon