Thee Holy Strangers - Diary Of The Shadow

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο τους οι Thee Holy Strangers επιστρέφουν δισκογραφικά με το δεύτερο album τους, που φέρει τον τίτλο ''Diary Of The Shadow''. Με νέα σύνθεση και ανανεωμένο ήχο, που όμως παραμένει πιστός στο rock πνεύμα της μπάντας. Ένας ήχος με σαφείς παραπομπές στο αμερικάνικο rock των '70ς, τη folk το alternative rock των '90ς και το rhythm 'n' blues και όλα αυτά φιλτραρισμένα με μία σύγχρονη οπτική. Οι Thee Holy Strangers είναι ο ορισμός του εγχώριου supergroup, μιας και όλα τα μέλη τους έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή. Ηγετική μορφή, βέβαια, παραμένει ο Αλέξης Καλοφωλιάς, των Last Drive, ο οποίος εξακολουθεί να είναι δημιουργικά ανήσυχος και να ψάχνεται διαρκώς με καινούργια πράγματα. Δίπλα του μία ομάδα σπουδαίων μουσικών, που ο καθένας βάζει τη δική του διακριτή πινελιά στο ''Diary Of The Shadow''. Ο δίσκος περιέχει επτά κομμάτια αυθεντικού rock, που μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας. Τις ατελέσφορες ανθρώπινες σχέσεις, τη θλίψη που διακρίνεις εύκολα στα μάτια των γύρω σου, αλλά και για την ελπίδα, που είναι ο κινητήριος μοχλός της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο δίσκος ξεκινά με το ''A Star Is A Star'', και την Φλώρα Ιωαννίδη να θυμίζει με την ερμηνεία της τις εποχές των Make Believe, tτότε δηλαδή που ήταν ένα από τα σπουδαιότερα εγχώρια alternative συγκροτήματα. Το ''Broken Arrows'' θα έκανε τον Neil Young να χαμογελάσει αν ποτέ τύχαινε να το ακούσει, αντιλαμβανόμενος το πόσο σημαντικοί για το rock εξακολουθούν να είναι δίσκοι σν το ''Zuma'' και το ''Rust Never Sleeps''. Στα ''Devil's Hands'' και ''Fire In The Woods'' βουτούν στα νερά της μελαγχολικής εναλλακτικής folk και το ''The Lotus Song'' βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο garage και το alternative. Στο ''Words'' ο ήχος τους γίνεται πιο βαρύς και για το τέλος έχουν κρατήσει το ταξιδιάρικο ''Shadow Town''. Οι Thee Holy Strangers είναι μία παρέα μουσικών που έχουν αναπτύξει βιωματική σχέση με το rock και αυτό αποτυπώνεται στο ''Diary Of The Shadow''. Δεν τους νοιάζει να είναι πρωτοποριακοί και τους αρκεί να εμπνέονται και να παίζουν τις μουσικές που έχουν αγαπήσει.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon