Preoccupations - Arrangements

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Από το 2018 και το πολύ καλό ''New Material'' είχαμε να ακούσουμε νέα από τους Καναδούς post punkers. Τη μπάντα την είχαμε γνωρίσει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, με το όνομα Viet Cong, οι οποίοι μας είχαν παραδώσει ένα εξαιρετικό ομώνυμο album. Αλλά το όνομα Viet Cong εξακολουθεί να προκαλεί την υπερσυντηρητική πλευρά των Η.Π.Α. και η μπάντα αντιμετώπιζε εξαγριωμένους rednecks όπου εμφανίζονταν. Αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομά του σε Preoccupations και με αυτό το όνομα έφτασαν αισίως στα τρία albums, μαζί με το καινούργιο Arrangements. Οι Preoccupations έχουν προκαλέσει αρκετές συζητήσεις με τον συνδυασμό θορύβου και μελωδιών, που συνυπάρχουν στο post punk τους και δικαίως θεωρούνται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του underground της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Το ''Arrangements'' περιέχει επτά κομμάτια κλειστοφοβικού post punk αλλά και κολλητικών pop λογικής μελωδιών και αποτελεί τη φυσική συνέχεια του ''New Material''.

Ο δίσκος ξεκινά με το ξεσηκωτικό ''Fix Bayonets!''. ¨Ενα single που πορώνει από το πρώτο άκουσμα και προδιαθέτει για έναν ακόμα καλό δίσκο από την πλευρά των Preoccupations. Ακολουθεί το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Ονομάζεται ''Ricochet'' και είναι ταυτόχρονα αγχωτικό και ρυθμικό ταυτόχρονα, θυμίζοντας τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του post punk. Στα ''Death Of Melody'' και ''Slowly'' ο ήχος είναι πιο pop για τα δικά τους δεδομένα και άρα πιο προσβάσιμος, ενώ το ''Advisor'' είναι αργόσυρτο και κλειστοφοβικό στο πρώτο μέρος του για να ακολουθήσει ένα λυτρωτικό δεύτερο, με κολλητικές κιθαριστικές μελωδίες. Το ''Recalibrate'' ακούγεται βαρύ, μεταλλικό και απειλητικό, θυμίζοντας τους Public Image Limited και ο δίσκος κλείνει με τις κοφτερές κιθάρες του ''Tearing Up The Grass''. Οι Preoccupations συνεχίζουν να κινούνται στο χώρο του underground, χωρίς καμία διάθεση για ηχητικούς συμβιβασμούς. Με το ''Arrangements'' προσθέτουν ακόμα ένα σφιχτοδεμένο album, που συνδυάζει τη θορυβώδη με τη μελωδική πλευρά του post punk. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon