Of Montreal - Freewave Lucifer F<ck F<ck F<ck

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πιστοί στα πυκνά δισκογραφικά τους ραντεβού τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, οι Of Montreal φέτος κυκλοφορούν το ''Freewave Lucifer F<ck F<ck F<ck''. Οι Of Montreal είναι ένα συγκρότημα εναλλακτικής pop με έντονο ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα και αναμφίβολο ηγέτη τον πολυγραφότατο Kevin Barnes. ¨Ενας σύγχρονος αλχημιστής ήχων και αναζητητής της pop τελειότητας. Μπορεί να μην τα καταφέρνει πάντοτε, εξαιτίας και του ότι κυκλοφορεί οτιδήποτε γράφει, αλλά οι δίσκοι τους έχουν πάντοτε ενδιαφέρον και αντιμετωπζονται ως τέτοιοι. Τις κλασσικές pop φόρμες ο Barnes τις μπολιάζει με οτιδήποτε χρειάζεται για να δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το glam είναι από τους σταθερούς συντρόφους του, ενώ κατά καιρούς καταφεύγει σε ψυχεδελικούς ήχους, synth pop, ακόμα και disco αναφορές. Ένας συνθέτης με αναγνωρίσιμη γραφή και πάντοτε αναζητά τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη μουσική του ξεχωριστή.

Στο φετινό ''Freewave Lucifer F<ck F<ck F<ck'' οι Of Montreal αφήνουν στην άκρη τις κλασσικές pop φόρμες και επιλέγουν έναν πιο ελευθεριακό τρόπο σύνθεσης. Δίνουν σημασία στα ηχοτοπία και σε μία πιο αυτοσχεδιαστική γραφή, για να ντύσει τους ιδιαίτερους και συχνά σουρεαλιστικούς στίχους του Barnes. Το εναρκτήριο ''Marijuana 's A Working Woman'' είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ψυχεδελικής pop, που μας δείχνει πως θα ακούγονταν οι Tame Impala αν άκουγαν περισσότερη synth pop. Το ''Blab Sabbath Lathe Of Maiden'' είναι ότι πιο κοντινό σε χορευτική μουσική περιέχεται στο album, ενώ το ''Ofreda - Flanger - Ego - A Gogo'' λειτουργεί καταπραυντικά με τα minimal synts του. Στο ''Apres Thee Declasse'' ντύνει τη pop του με funky ηχοστρώματα και στο ''Modern Art Bewilders'' θυμίζει τις πιο ''παράξενες'' στιγμές των MGMT. Τη νεορομαντική πλευρά των '80ς με τα αρχετυπικά synths, επισκέπτονται με το ''Nightsift'' και ο δίσκος κλείνει με την αιθέρια και ταξιδιάρικη pop του ''Hmmm''. Οι Of Montreal με το ''Freewave Lucifer F<ck F<ck F<ck'' κυκλοφόρησαν έναν δίσκο με πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες και αρκετά διαφορετικό από προηγούμενες δουλειές τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon