Mazoha - Τώρα Χορός

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πιστός στα πυκνά δισκογραφικά του ραντεβού ο Δημήτρης Πολιούδης επιστρέφει με ένα καινούργιο album Mazoha, λίγους μόνο μήνες μετά το E.P. ''Βεντάλιες και Σιδερογροθιές''. Ο νέος δίσκος τιτλοφορείται ''Τώρα Χορός'' και κατά κάποιο τρόπο περιγράφει το βασικό feeling που επικρατεί στις ζωντανές του εμφανίσεις. Τα live του Mazoha έχουν πάψει να αποτελούν ένα καλοκρυμμένο μυστικό του αστικού τοπίου και αποτελούν μία ανοιχτή γιορτή της διαφορετικότητας και της διασκεδαστικής εκτόνωσης από οτιδήποτε πνίγει τον καθένα. Το κοινό γνωρίζει απέξω τους στίχους και τα live διακατέχονται από έναν οργιώδη ενθουσιασμό. Το ''Τώρα Χορός'' ισορροπεί ανάμεσα σε ξέφρενα synth punk κομμάτια και σε πιο mid tempo στιγμές, που αναδεικνύουν τη στιχουργική δεινότητα του Πολιούδη, κάνοντας εύκολα κάποιον που διαθέτει έστω και στοιχειώδεις κοινωνικές ευαισθησίες, να ταυτιστεί μαζί του. Οι στίχοι είναι απλοί και σε καμία περίπτωση απλοϊκοί, εύστοχοι και σε φέρνουν αντιμέτωπο με μία πραγματικότητα που βρίσκεται παντού γύρω σου.

Ο δίσκος ξεκινά με το ιλλιγγιώδη ομώνυμο κομμάτι που σε προσκαλεί για ξεφρενη διασκέδαση και συνεχίζει με το ''Νεα Υόρκη'', ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχει γράψει ο Mazoha. Εδώ συνδυάζει μελωδίες που βρίσκονται κάπου μεταξύ Κ.Β. και dream pop, με μερικούς από τους πιο συναισθηματικά φορτισμένους στίχους του. Η ''Τσιχλόφουσκα'' ξεσηκώνει με την synth punk λογική της και στο ''Ήρωες Πολλοί Αγαλματα Λίγα'' τα αργόσυρτα beats στήνουν μία κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Το ''Το Πουτανάκι Σου'' είναι η catchy pop στιγμή του δίσκου και στο ''Ονειρεύομαι Μωρό Μου'' επιστρέφει σε πιο dreamy ηχοτοπία. Στο ''Σαν Σκιάχτρο'' synth pop μελωδίες ντύνουν τους ενδοσκοπικούς στίχους του Πολιούδη και ο δίσκος κλείνει με την χορευτική καταιγίδα του ''Ψυχολογικά Τραύματα Social Club''. Ο Mazoha κυκλοφόρησε ακόμα έναν δίσκο μοντέρνας synth pop/punk. Ένας δίσκος που αντικατοπτρίζει την εποχή που ζούμε, άλλοτε γλυκός και άλλοτε ασφυκτικός. Πάντοτε ειλικρινής ο Πολιούδης, εκφράζει τόσο τα προσωπικά του βιώματά του όσο και τις εικόνες που λαμβάνει σαν παρατηρητής του αστικού τοπίου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon