Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Big Thief επιστρέφουν με κανούργια δισκογραφική δουλειά, μετά το 2019 και τη διπλή κυκλοφορία των ''U.F.O.F'' και ''Two Hands''. Ένα συγκρότημα που γρήγορα κατάφερε να κερδίσει τη προσοχή του κοινού, έχοντας ως κύρια όπλα τους, την εύθραυστη φωνή της Adrianne Lenker και τις πανέφορφες ημιακουστικές μελωδίες τους. Οι Big Thief έχουν ως εφαλτήριο την εναλλακτική πλευρά της americana, την οποία την εμπλουτίζουν με οτιδήποτε μπορεί να ενταχθεί στον γλυκόπικρο κόσμο τους. ''Dragon New Warm Mountain I Believe In You'' ονομάζεται το καινούργιο τους πόνημα και είναι ένα μεγαλεπήβολο album που περιέχει είκοσι κομμάτια. Ο μεγάλος αριθμός κομματιών εύκολα θα μπορούσε να καταστήσει το δίσκο βαρετό. Οι Big Thief, όμως, εύκολα αποφεύγουν αυτόν το σκόπελο, όντας σε μεγάλη φόρμα και ο δίσκος στέκεται τουλάχιστον επάξια στα δύο καταπληκτικά album του 2019. Η Lenker δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, ενώ οι στίχοι της είναι κάτι παραπάνω από άμεσοι με πολλές προσωπικές αναφορές. Μουσικά η folk βρίσκει καταφύγιο στην εύθραυστη πλευρά της pop και η μπάντα μας εκπλήσσει χρησιμοποιώντας μέχρι και trip hop δομές στον ήχο της.

Μία αργόσυρτη και θλιμμένη κιθάρα συνοδεύει τη σπαρακτική ερμηνεία της Lekner στο ''Change'' και στο ''Red Moon'' βουτούν στα βαθιά νερά της country και ακούγονται σαν μπάντα των μεσοδυτικών πολιτειών. Ένα μπαράζ από κρουστά απογειώνουν το ''Time Escaping'' και το ''Spud Infinity'' αποτελεί μία αναζωογονητική πρόταση για την εδώ και χρόνια βαλτωμένη παραδοσιακή αμερικάνικη μουσική. Το ''Certainty'' στέκεται επάξια στις πιο συναισθηματικά δυνατές στιγμές των Mazzy Star και το ομώνυμο κομμάτι και το ''Sparrow'' αναδεικνύουν σε όλο το μεγαλείο της, την πιο ευάλωτη πλευρά της μπάντας. Στο ''Blurred View'' ακούγονται σαν τους Portishead με την προϋπόθεση οι τελευταίοι να έχουν μεγαλώσει στην απεραντοσύνη της αμερικάνικης υπαίθρου και μας παραδίδουν ένα από τα κορυφαία κομμάτια της δισκογραφίας τους. Τα ''Wake Me Up To Drive'' και ''Little Things'' είναι οι πιο pop στιγμές τους και το ''No Reason'' κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση με τον γνήσιο συναισθηματισμό του. Στο ''Simulation Swarm'' φλερτράρουν με μπάντες σαν τους Lali Puna και στο ''Flower Of Blood'' κλείνουν το ματι στη σκηνή του Bristol. Folk μπαλάντες σαν το ''Dried Roses'' και ''Promise Is A Pendulum'' αποτελούσαν πάντοτε από τα ατού των Big Thief και ''Love, Love, Love'' δίνει την ευκαιρία στην Lekner να παρουσιάσει για άλλη μία φορά το εύρος των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων.

Οι Big Thief με το ''Dragon New Warm Mountain I Believe In You'' χρησιμοποιούν γήινα χρώματα στον μουσικό τους καμβά. Βαθύτατα συναισθηματικοί και με μία καταπληκτικά εκφραστική φωνή, στήνουν ένα δίσκο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εναλλακτική americana.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon