Eels - Extreme Witchcraft

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Εδώ και περίπου εικοσιπέντε χρόνια οι Eels αποτελούν μία από τις πλέον ξεχωριστές περιπτώσεις του alternative rock. Αποτελούν το εκφραστικό όχημα του Mr. E, κατά κόσμον Mark Oliver Everett, ενός ανθρώπου που μετουσίωσε τις πάμπολλες δυσκολίες που του συνέβησαν σε μία σειρά από albums. Ένας δημιουργός που δεν δίστασε να καταδυθεί με απόλυτη ειλικρίνειια στα έγκατα της ψυχής του και να εκφράσει τις πιο ενδόμυχες σκέψεις και συναισθήματά του. Το εναλλακτικό rock είναι το βασικό ύφος των Eels, αλλά ποτέ δεν στάθηκαν ευλαβικά απέναντί του. Οι επιρροές από blues, folk αλλά και από τον Tom Waits και ότι αυτός πρεσβεύει, υπήρχαν διάχυτες στον ήχο τους, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό χαρμάνι. Η φωνή του Everett είναι τόσο χαρακτηριστική, που προδίδει το δημιουργό των τραγουδιών τους από τον πρώτο στίχο που προφέρει. Από τα πλέον συνεπή συγκροτήματα της γενιάς τους, με το φετινό ''Extreme Witchcraft'' φτάνουν αισίως τα δεκατέσσερα studio album στη πορεία τους.

Το ''Extreme Witchcraft'' ανατρέχει στις πρώτες μέρες των Eels και στο υπέροχο ντεμπούτο τους, το ''Beautiful Freak'' του 1996. Αρκετά up tempo, για τα δεδομένα τους, και γεμάτο με τρίλεπτα alternative rock κομμάτια. Οι γεμάτες ένταση κιθάρες του εναρκτήριου ''Amateur Hour'' στήνουν ένα single βγαλμένο από τα ένδοξα '90ς για τον αμερικάνικο εναλλακτικό ήχο. Τα ''Good Night On Earth''  και ''Steam Engine'' κλείνουν το μάτι στην groovy πλευρά των blues και το ''Strawberries & Popcorn'' μας θυμίζουν ότι είναι άξιοι σμιλευτές pop μελωδιών. Οι Eels πάντα είχαν κομμάτια που θυμίζουν Beck και εδώ το αποδεικνύουν με τα ''Godfather Clock Strikes Twelve'' και ''What It Isn't''. Το ''Stumbling Bee'' και ''So Anyway'' είναι γοητευτικά μελαγχολικά και στο ''Better Living Through Desperation'' ο Mr. E είναι απροκάλυπτα αυτοβιογραφικός έχοντας για συνοδεία heavy κιθάρες. Το ''The Magic'' είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει από το album έχοντας ενσωματώσει πολλές από τις διαφορετικές πτυχές του ήχου των Eels. Το ''Learning While I Lose'' βρίσκεται στο σταυροδρόμι country και ποπ και για το τέλος έχουν το ''I Know You 're Right'', που ξεκινά νωχελικά για να μεταλλαχθεί σε alternative δυναμίτη. Το ''Extreme Witchcraft'' λειτουργεί σαν σύνοψη της δημιουργικής φλέβας ενός σπουδαίου συνθέτη, που έχει δώσει πολλά στον εναλλακτικό ήχο, χωρίς να έχει πάρει την αναγνωρισιμότητα που αξίζει. Κάτι που δεν ένοιαξε ποτέ τον Mr. E. Αυτός είναι ευχαριστημένος που καταφέρνει να εξωτερικεύει μέσω των στίχων του τον εύθραυστο ψυχισμό του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon