"Εμείς Αποστάσαμε": Ο Μανώλης Αγγελάκης επιστρέφει με νέο album

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

φωτογραφία: Σοφία Μανώλη

Ο Μανώλης Αγγελάκης επιστρέφει με νέο ελληνόστιχο album που έχει τον τίτλο “Εμείς Αποστάσαμε”, σχεδόν δύο χρόνια μετά το instrumental “The Stone We Had In Our Mouth” (Same Difference, 2020).

Δουλεύοντας μόνος στο στούντιο μέσα στα βάθη του πανδημικού lockdown, με το βλέμμα στραμμένο προς τα μέσα έγραψε μουσική και στίχους για πέντε κομμάτια και μελοποίησε το αγαπημένο του ποίημα του Καβάφη “Η Πόλις”. Για πρώτη φορά οι ηχογραφήσεις δεν μπορούσαν να γίνουν με τον παραδοσιακό ομαδικό τρόπο. Όλοι οι μουσικοί/συντελεστές του album, που συνδέονται με τον Αγγελάκη με δεσμούς φιλίας, συμμετείχαν εξ αποστάσεως, ο καθένας από τη βάση του και με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων. Το “Εμείς Αποστάσαμε” είναι το αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής προσπάθειας, του χρόνου που αφιέρωσαν και της συνεργατικής τους ενέργειας.

Οι στίχοι προσωπικοί και έντονοι μιλούν για τη ζωή, την ωριμότητα, την αβεβαιότητα, την απώλεια. Αν και απαισιόδοξοι στην πλειοψηφία τους, όπως και ο γενικός τίτλος του δίσκου, πολύ συχνά φωτίζονται από τη σπίθα της ελπίδας και του ονείρου που επιμένει. Η ευαισθησία τους σε συνδυασμό με τη δωρική ερμηνεία και τη δύναμη της προσωπικότητας του Αγγελάκη κάνουν αυτό το άλμπουμ να ξεχωρίζει, ως ένα διαφορετικό δείγμα του σύγχρονου αστικού τραγουδιού.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital από την Inner Ear στις 17 Δεκεμβρίου και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία εδώ.

Ακούστε το κομμάτι "Ο Δρόμος":

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon