Japanese Breakfast - Jubilee

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο προηγούμενος δίσκος των Japanese Breakfast με τίτλο ''Softs Sounds From Another Planet'' δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες για το επόμενο βήμα του συδκροτήματος. Όταν λέμε συγκρότημα βέβαια δεν είμαστε πολύ ακριβείς, μιας και οι Japanese Breakfast αποτελούν το προσωπικό όχημα της Αμερικανίδας Michelle Zauner. Αυτές οι προσδοκίες έρχονται να κριθούν με το φετινό τους δίσκο, που φέρει το τίτλο ''Jubilee''. Ένας δίσκος που φεύγει από τη homemade λογική του ντεμπούτου, κυρίως, αλλά και του δεύτερου album που τους ανέδειξε, δευτερευόντως. Η Zauner επιχειρεί στροφή σε πιο ξεκάθαρες pop διαδρομές, με πλουσιότερες ενορχηστρώσεις και πάντα παρούσες τις διακριτικές ηλεκτρονικές πινελιές να χρωματίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Σαν μία λιγότερο dreamy εκδοχή των Beach House ή μία πιο pop εκδοχή των Still Corners. Σίγουρα είναι η πιο φιλόδοξη δουλειά τους και αυτή που απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό. Το ότι η Zauner επιλέγει έναν πιο προσιτό ήχο, δεν σημαίνει ότι οι υπάρχοντες fans των Japanese Breakfast θα απογοητευτούν. Η συνθετική της δυνότητα είναι δεδομένη και η ικανότητά της να στήνει υπέροχες ατμόσφαιρες στα κομμάτια είναι πανταχού παρούσες στο ''Jubilee''.

Ο δίσκος ξεκινά με την αιθέρια pop του ''Paprika''. Ένα κομμάτι που αποπνέει αισιοδοξία και δημιουργεί γαλήνια συναισθήματα στον ακροατή. Στη συνέχεια συναντάμε το ''Be Sweet'', που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Japanese Breakfast για να κατακτήσουν τα μεγάλα ακροατήρια. Με ξεκάθαρες '80ς αναφορές και φωνητικά που βρίσκονται μεταξύ Cindy Lauper και πρώιμης Madonna, οι Japanese Breakfast έχουν το απόλυτο κομμάτι να παίζει στα parties ανάμεσα στο ''Girls Wanna Have Fun'' και το ''Into The Groove''. Το ''Savage Good Boy'' είναι η δεύτερη έκδηλη προσπάθειά τους να δημιουργήσουν pop που παραπέμπει στα '80ς. Η διαφορά εδώ είναι ότι δίνουν περισσότερη έμφαση στην ατμόσφαιρα παρά στο groove. Στο ''Kokomo, IN'' στρέφονται στην ευαίσθητη πλευρά της κιθαριστικής indie και στο ''Slide Trackle'' up tempo πλήκτρα συνοδεύουν τα φωνητικά της Zauner. Η dreamy πλευρά τους βρίσκει διέξοδο στα ''Posing In Bondage'' και ''In Hell'', ενώ το ''Sit'' θυμίζει τις ηλεκτρονικές στιγμές των Still Corners. Το αφαιρετικό ''Tactics'' αναδεικνύει τη δύναμη των φωνητικών και ο δίσκος κλείνει με την αργόσυρτη ελεγεία του ''Posing For Cars''. Οι Japanese Breakfast είναι πιο πολυσυλλεκτικοί στο ''Jubillee'' και σίγουρα πιο φιλόδοξοι. καταφέρνοντας να εντάξουν αρμονικά στο δίσκο διάφορες πτυχές της pop μουσικής. Τα πιασάρικα singles υπάρχουν και θα τους βοηθήσουν να ακουστούν περισσότερο. Η ικανότητα της Zauner να γράφει αξιόλογα και διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια είναι εμφανής και σίγουρα το ''Jubilee'' θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του soundtrack του φετινού καλοκαιριού.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon