Underground Diamonds :: March - April 2021

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου ήταν μουσικά περισσότερο ενδιαφέρον από το κάπως νωχελικό ξεκίνημα του πρώτου διμήνου του έτους. Ας δούμε μία προς μία τις κυκλοφορίες. Καλή ακρόαση!

1. MICHAEL BEACH - DREAM VIOLENCE

Το άλμπουμ αφορά: ανθρώπινη ματαιότητα,πάθος, επιθυμία, θυμό, απογοήτευση και τον αγώνα να διατηρήσει την ελπίδα σε μία κάπως απελπιστική στιγμή. Έτσι χαρακτήρισε τον τέταρτο του δίσκο ο Michael Beach και όντως φαίνεται πως όλα αυτά έχουν εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στα περίπου τριάντα λεπτά που διαρκεί ο δίσκος. Μοιράζοντας τη ζωή του ανάμεσα σε Μελβούρνη και Καλιφόρνια ο ήχος του Dream Violence έχει επιρροές και από τις δύο ηπείρους. Μίνιμαλ προσέγγιση στο The Tower, σπιντάτο punk στο De Facto Blues, απόλυτη ηρεμία στο Sometimes I Get That Cold Feeling, το αποτέλεσμα κρίνεται ισορροπημένο.


2. SPIRITUAL MAFIA - ALFRESCO

Μετά κόπων και βασάνων η "πνευματική μαφία" κυκλοφόρησε το πρώτο της δίσκο. Έχοντας συνυπάρξει μόνο για κάποια live πριν τρία χρόνια, τα μέλη του συγκροτήματος, λόγω του ότι βρίσκονται διασκορπισμένα σε κάθε μήκος και πλάτος της Αυστραλίας λόγω του κορονοϊού, δεν τους είχε δοθεί η δυνατότητα να βρεθούν για την ολοκλήρωση αυτού του δίσκου. Στο δια ταύτα το Alfresco προφανώς και δεν καινοτομεί δεν παύει όμως να μας θυμίζει γιατί πάντα θα αγαπάμε το αλήτικο rock n roll των Stooges.


3. ADULT BOOKS - GRECIAN URN

Με έδρα την Καλιφόρνια, οι Adult Books κάθε άλλο παρά αμερικάνοι ακούγονται. Με σαφείς αναφορές στο Αγγλικό punk της δεκαετίας του 70' καθώς και στις πιο χαρούμενες μουσικά περιόδους των The Cure και των Echo & The Bunnymen, συνεχίζουν από εκεί που ξεκίνησαν με το προ πενταετίας ντεμπούτο τους.


4. BEACHY HEAD - BEACHY HEAD

Beachy Head είναι ένας βράχος - ακρωτήρι από κιμωλία κοντά στο Ιστμπουρν της Αγγλίας. Το μαγευτικό - εντυπωσιακό τοπίο έχει ντύσει στο παρελθόν από εξώφυλλο δίσκου μέχρι wallpaper για τα Windows. Πρώτη φορά δίνει το όνομα του σε συγκρότημα, στο οποίο ιθύνων νους είναι ο κιθαρίστας των Slowdive -  Christian Savill έχοντας μαζί του και άλλα γνωστά ονόματα όπως ο ντράμερ των Flaming Lips -  Matt Duckworth. Τα οκτώ μόλις τραγούδια του δίσκου δεν απέχουν και πολύ από τον ήχο των Slowdive με τον Savill να εξερευνά λίγο και τα synth-pop πεδία. Το μικρό ρίσκο που παίρνει δεν αλλάζει και δραματικά το αποτέλεσμα όμως η γλυκιά μελαγχολία των Slowdive δηλώνει παρόν και το αριστουργηματικό Destroy Us μας το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο.


5. THE ROSE PETALS - AMERICAN GRENADINE

Άλλο ένα ντεμπούτο αυτή τη φορά από τους Καλιφορνέζους The Rose Petals. Ο Peter Donovan μαζί με τον Elijah Ocean μοιράζονται το ρόλο του τραγουδοποιού με τον πρώτο να είναι και στιχουργικά υπεύθυνος για τις συνθέσεις του American Grenadine. Αφου περιόδευσε σε όλους τους τάφους των προέδρων της Αμερικής, η αρχική του ιδέα για τη δημιουργία ενός βιβλίου μετουσιώθηκαν τελικά σε στίχους που αφηγούνται κρυμμένα σκάνδαλα και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία των ΗΠΑ. Μουσικά πάντως, πατάνε σε είδη που θεωρούνται λίγο ξεπερασμένα ή που ίσως δεν εμπνέουν τις σύγχρονες μπάντες, αλλά τουλάχιστον δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

-----------------------------------

ARCHIVE:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019
Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020
Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020
Underground Diamonds: September - October 2020
Underground Diamonds: November - December 2020
2021
Underground Diamonds: January - February 2021
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon