Jef Maarawi - Terra Papagalli

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Jef Maarawi επιστρέφει δισκογραφικά τρεισίμιση χρόνια μετά το ''Comfort Food''. Ο νέος δίσκος ονομάζεται ''Terra Papagalli'' και είναι ένα ακόμα βήμα προς τα μπρος για τον Ελληνοβραζιλιάνο τραγουδοποιό. Ο Maarawi έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και με χαρακτηριστική άνεση κινείται μεταξύ της αστικής folk και του '70ς pop και rock, χρωματίζοντάς τα με εξωτικά ηχοχρώματα. Έντονα συγκινησιακός στις πιο εσωστρεφείς στιγμές του αλλά ικανός μάστορας των pop μελωδιών όταν αποφασίζει να ανεβάσει τους τόνους. Δικαίως κάποιος μπορεί να τον τοποθετήσει δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Kevin Morby και οι Fleet Foxes, αν θελήσει να δείξει το ηχητικό ύφος του Maarawi. Οι κιθάρες είναι ο βασικός συνοδός των φωνητικών και ο Maarawi ανεβάζει τον πήχη για μία μουσική που δεν αγαπήθηκε όσο της αξίζει από το εγχώριο κοινό.

Ο Maarawi στο ''Terra Papagalli'' στήνει τραγούδια βιωματικά που εύκολα μπορεί κάποιος να δει τον ευατό του σε κάποια γωνία του αστικού τοπίου. Ένα τοπίο που είναι σταθερά γκριζαρισμένο και ο Maarawi θέλει να του προσθέσει τις απαραίτητες χρωματικέ πινελιές που θα το κάνουν πιο βιώσιμο και φιλικό. Κομμάτια σαν το ''Covoboi'' υμνούν τη χαρά της ζωής στολισμένα με μελωδίες από την πιο ανάλαφρη πλευρά του rock των '70ς, ενώ στο ''Tropocaliptico'' δίνει τη δική του εκδοχή στη λευκή soul. Το ομώνυμο κομμάτι παραπέμπει στο ''City Music'' του Morby και μεγαλουργεί στο ενδοσκοπικό ''How To Sustain Minor Losses''. Ένας αγνός ρομαντισμός εκχυλίζεται στο ''Senna'' και το απογυμνωμένο ''Consume Me'' δίνει το χώρο στον Maarawi να ξεδιπλώσει τα συναισθήματά του. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο ''Go Back Home'' και η πιο τρυφερή πλευρά του εκφράζεται στο ''Protector''. Περνάει μία βόλτα από τους σύγχρονους αμερικανούς τραγουδοποιούς στο ''Legendary'' και ο δίσκος κλείνει με την αργόσυρτη μελαγχολία του ''Fashion And Faith And Fantasy'' να παραπέμπει σε Nick Drake. Με το ''Terra Papagalli'' ο Jef Maarawi βλέπει από διάφορες οπτικές τη folk, την οποία την  εμπλουτίζει με διάφορα ηχοχρώματα, δίνοντάς της ένα πολυσυλλεκτικό αποτέλεσμα. Είναι το αποτέλεσμα ενός καλλιτένη που διεισδύει συνεχώς πιο βαθιά στη τέχνη του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon